MEB'in Ortak Yazılı Sınavı Açıklandı Mı?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Türkiye geneli yapılan ortak sınav açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

MEB'in Ortak Yazılı Sınavı Açıklandı Mı?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Türkiye geneli yapılan ortak sınav açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak?

MEB ortaokul ve liselerde bu yıl farklı bir sistem uyguluyor. Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen uygulamada, 1’inci ortak yazılı sınav, 30 Ekim -  10 Kasım tarihleri arasında tamamlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ilk kez yapılan ve ülke genelinde düzenlenen ortak sınavın ikincisi 25 Aralık 5 Ocak tarihleri arasında gerçekleşti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamaya göre; 2023-2024 eğitim öğretim yılı 1. dönem 2. yazılı sınavları, 6. sınıf Türkçe ve matematik dersleri için 26 Aralık 2023 Salı günü, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri için 27 Aralık 2023 Çarşamba günü ülke genelinde ortak olarak yapıldı.

Sınavdan sonra gözler açıklanması beklenen sınav sonuçlarına çevrildi. Binlerce öğrencinin beklediği sınav sonucu sınavın yapıldığı tarihten itibaren 15 gün içinde açıklanması bekleniyor.