MAZLUMDER'den kınama!

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER), İslam İşbirliği Teşkilatı'nın, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Filistin halkının tek temsilcisi olarak tanıtılması kararını kınadıklarını açıklayan basın metni yayımladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

MAZLUMDER'den kınama!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER), yayımladığı basın metninde İslam İşbirliği Teşkilatı’nın yayınladığı sonuç bildirgesinde, FKÖ’nün Filistin halkının tek temsilcisi olduğunu ifade ettiğini ve bu kararı kınadıklarını dile getirdi.

‘İsrail’i memnun edecek bir duruş sergilemiştir’

FKÖ’nün Filistin’deki soykırımı durdurmaya çalışmadığına değinen MAZLUMDER’in basın metninde; ‘İşgalci İsrail'in Gazze'de uyguladığı zulümleri görüşmek üzere olağanüstü toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı (Organisation of Islamic Cooperation (OIC) İsrail’in saldırılarını durdurmaya yönelik etkin ve caydırıcı kararlar almak yerine Filistin’deki soykırımı durdurmak bakımından hiçbir pratik faydası olmayan bilakis İsrail’i memnun edecek bir duruş sergilemiştir. İİT yayınladığı sonuç bildirgesinin 27. maddesinde, FKÖ'nün, Filistin halkının tek temsilcisi olduğunu ifade etmiştir.’ ifadeleri yer alıyor.

‘HAMAS'ı yok saymaktadır’

FKÖ'nün, Filistin halkının tek temsilcisi olduğunu ifade etmesiyle ilgili kararın Filistin halkının ortak iradesini yansıtmadığını vurgulayan MAZLUMDER; ‘Aralarında Türkiye'nin de olduğu İslam işbirliği teşkilatı üye devletlerin yöneticilerinin onayladığı bu bildirge Filistin halkının ortak iradesini yansıtmamakta, Gazze Halkı'nın %63 gibi yüksek bir oranla seçtiği HAMAS'ı yok saymaktadır. HAMAS'ın seçimle kazanılmış Gazze halkının temsilciliğini yok sayan bu utanç verici ve ikiyüzlü kararla Filistin halkının kendi temsilcisini seçme hakkı ihlal edilmiş, yönetim hakkı gasp edilmeye çalışılmıştır. MAZLUMDER olarak; İsrail'in savaş ve insanlık suçlarını cezalandırmaya ve mevcut abluka ve soykırımı sona erdirmeye dönük hiçbir anlamlı somut kararın çıkmadığı bu toplantı sonucunda yayınlanan bildirgenin 27. Maddesini, işgal altında ezilen Filistin Halkı'nın özgür iradesinin gaspı olarak gördüğümüzü ve şiddetle reddettiğimizi beyan ederiz.’ diye belirtti.