MAZLUMDER'den göçmenlere yönelik çağrı!

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Kayseri Şubesi basın açıklaması düzenledi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

MAZLUMDER'den göçmenlere yönelik çağrı!

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Kayseri Şubesi, geçici koruma statüsüyle Türkiye'de yaşayan Suriyeliler ve diğer göçmenlerin yaşadığı zorluklara dikkat çekmek için bir basın açıklaması düzenledi. 

İkamet izninin bulunduğu bölge dışında bulunan göçmenlerin gözaltına alınarak Geri Gönderme Merkezlerine gönderildiğini ifade edilirken bazen yasal sorunu olmayan ama kimliğini yanına almayı unutmuş göçmenlerin polis zoruna maruz kaldığı vurgulandı. 

MAZLUMDER Kayseri'de, Geri Gönderme Merkezleri hakkında da eleştirilerde bulunuldu. İnsanlık dışı muameleler ve avukatlara erişimin zorlaştırılması gibi ihlallerin yaşandığına dikkat çekildi. 

Ayrıca, seçimler yaklaştıkça artan nefret söylem ve eylemleriyle ilgili olarak da açıklama yapan Mazlumder Kayseri şubesinde dil ve alfabe düşmanlığına vurgu yapılarak, sivil toplum ve siyaset kurumu diyaloğuyla, insan haklarına uygun bir şekilde göçmen sorununun çözülmesi çağrısı yapıldı.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi, hukuk dışına çıkan müdahalelere izin verilmemesi, geri gönderme merkezlerinin şartlarının iyileştirilmesi ve göçmen sorununun sivil toplum ve siyaset kurumu işbirliğiyle çözülmesi gerekliliğini bir kez daha hatırlatırken, siyasilerin ve toplumun sığınmacılara ve mültecilere karşı nefreti körükleyen dilden vazgeçmeleri çağrısını yineledi.