Sıcakların Vazgeçilmezi Ayran Aşı Çorbası- Türk Mutfağı

Ev hanımları her gün bugün ne yapsam, kolay ve pratik hangi yemek yapılır? Bu sorulara pek çok kadın kafa yormaktadır. Pratik ve lezzetli olan ayran aşı çorbası nasıl yapılır? Sizler için bugün bu sevilen soğuk tarifi hazırladık. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Sıcakların Vazgeçilmezi Ayran Aşı Çorbası- Türk Mutfağı

Bugün yapması kolay ve pratik ayran aşı çorbası tarifiyle karşınızdayız. Özellikle ev hanımları hemen hemen her gün bugün ne yapsam hangi yemeği pişirsem diye düşünüyor. Lezzetli ve basit bir tarif olan ayran aşı çorbası nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Tarifin püf noktalarını siz değerli okuyucularımız için hazırladık.

Ayran Aşı Çorbası malzemeleri

Aşurelik buğday (Küçük kase ile)

1 kilo yoğurt

Nane

Sıcakların Vazgeçilmezi Ayran Aşı Çorbası- Türk MutfağıAyran Aşı Çorbası Yapılışı

1-Geceden ıslattığımız aşurelik buğdayı düdüklü tencerede haşlayın.

2-Haşlandıktan sonra 1 saat dinlendirin.

3-Yoğurdu mikser yardımı ile çırpın içerisine nane ve tuz ilave edin.

4-Haşlanan buğday ile karıştırın. Damak zevkinize göre su ilave edin.

Daha sonra servis yapabilirsiniz. Başka bir lezzet turunda görüşmek üzere, afiyet olsun