Mart ayında döviz kuru ne kadar artacak?

Mart ayının ilk günü döviz yatırımcısı dolar ve avronun ne kadar olduğunu merak ediyor. Döviz kuru son zamanlarda yaşanan ekonomik belirsizlikten ötürü dalgalanmaya devam ediyor. Peki, mart ayında dolar ve avro ne kadar olacak? 1 Mart güncel döviz kuru fiyatları Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Mart ayında döviz kuru ne kadar artacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Döviz yatırımcısı mart ayında dolar ve avronun hangi seyirde merak ediyor. Uluslararası piyasalarda yaşanan olaylar ve küresel ekonomik gelişmeler, döviz kurlarında dalgalanmaya neden oluyor. 

Dolar/TL paritesi, son zamanlarda 31 TL civarında seyrediyor. Avro/TL paritesi ise benzer bir dalgalanma içerisinde, 33 TL seviyelerine kadar çıkabiliyor. Yatırımcılar, döviz kurlarındaki bu değişkenlikleri, enflasyon, faiz oranları ve uluslararası ticaret dengeleri gibi faktörlerle birlikte değerlendiriyor.

‘Dolar 50 lira olabilir de, umursamazlar’

Ekonomist İslam Memiş, Tv100’deki köşe yazısında, mart ayında döviz kurunun ne kadar olabileceği konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Memiş; ‘Asıl odak noktam Mayıs. Şubat ayındaki bir yazımda “Sizi Mayıs ayına hazırlıyorum” uyarım vardı. Mayısa kadar yol haritam da bir değişiklik yok. Mart beklentim döviz kurları, altın ve gümüşün gram fiyatlarının yukarı, borsa ve kripto paraların aşağı olacağı yönünde. Rakamların bir değeri yok. Çünkü her gün değersizleşiyor. İnsanlara artık rakamların yükselmesi bir şey ifade etmiyor. ‘Bir ay sonra nedenleri ile dolar 50 lira olabilir’ de, umursamazlar. Çünkü enflasyon herkesi bezdirdi. Enflasyon karşısında hiçbir rakam kazandırmadı veya koruyamadı..’ ifadelerine yer verdi.

Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

1 Mart Kayseri döviz alış – satış fiyatları

Dolar
Alış: 31,33
Satış: 31,33

Euro
Alış: 33,92
Satış: 33,93

Sterlin
Alış: 39,62
Satış: 39,63