LGS Sınavı Erteleniyor Mu?

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sınavının 2 Haziran Pazar günü yapılacağı açıklanmıştı. Yerel seçimler nedeniyle LGS sınavı ertelenecek mi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

LGS Sınavı Erteleniyor Mu?

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sınavının 2 Haziran Pazar günü yapılacağı açıklanmıştı. Yerel seçimler nedeniyle LGS sınavı ertelenecek mi?

LGS Sınavı Erteleniyor Mu?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, yapılacak olan 2024 Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sınavının, başvuru işlemleri devam ediyor. Merkezi sınav başvuruları ‘E-Okul’ üzerinden isteğe bağlı gerçekleştiriliyor. Sınava katılım isteğe bağlı oluyor ve katılmak isteyen öğrenciler, başvurularını E-Okul üzerinden ücretsiz bir şekilde yapabiliyor. Okul müdürlükleri bu süreçte başvuru işlemleri için öğrencilere rehberlik edecek ve sınav başvuruları, 1 Nisan’a kadar okul müdürlükleri tarafından onaylanacak.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Liselere Geçiş Sınavının (LGS) yapılacağı tarihi geçtiğimiz aylarda duyurmuştu. Tekin’in açıklamasına göre sınav 2 Haziran 2024 Pazar günü olacak şekilde planlanmıştı.

LGS Sınavı Erteleniyor Mu?

Sınav Ertelenecek Mi?

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) Resmi Gazete’de yayımladığı bilgilere göre 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerin iptal edilmesi durumunda, yeni seçimlerin 2 Haziran Pazar günü yapılacağı duyuruldu. Herhangi bir sebepten dolayı iptal edilen ve yeniden yapılması gereken seçimlerin, sadece oy verme işlemlerinin tekrarlanması gerektiği ve bu seçimin tekrarı ile devamı niteliğinde olduğu belirtiliyor. Dolayısıyla, 2 Haziran Pazar günü seçim yapılması durumunda, sadece oy verme işlemleri yeniden gerçekleştirilecek.

LGS Sınavı Erteleniyor Mu?

YSK’nın açıklamasına göre, yerel seçimlerin bazı yerlerde iptal edilmesi durumunda, yenileme seçimlerinin 2 Haziran Pazar günü yapılmasına karar verildi. 8-9 Haziran’da YKS gerçekleştirileceği için LGS sınavının tarihinin değişmesi durumundan 16 Haziran’a ertelenmesi ihtimaller arasında yer alıyor.