Kurban eti nasıl saklanır?

Kurban Bayramı'nda kesilen kurban etinin nasıl saklanması gerektiği vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı sosyal medya hesabından yayınladığı gönderi ile etin nasıl saklanması gerektiğini açıkladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kurban eti nasıl saklanır?

Kurban kesen vatandaşlar kurban etinin nasıl saklanacağını araştırıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tek tek açıkladı…

Tarım ve Orman Bakanlığı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kurban etinin nasıl saklanacağını açıkladı. İşte etin saklanma koşulları;

Kurban etinin bozulmaması için doğru şekilde soğutulup saklanması gerektiğini ifade eden Bakanlık, hem sağlık hem lezzet için etin dinlendirilmesi ve hijyenik koşullarda korunmasının önemli olduğunu aktardı.

Kurban kesimi sonrası etlerin sağlıklı kalabilmesi için sakatatın 3 derece, etin ise 7 derecede soğutma işlemi yapılması gerekiyor.

Taze etler buzdolabında yaklaşık 1 hafta tazeliğini korurken, buzlukta bir ay, şoklanıp eksi 18 derecede 6 ay boyunca saklanması gerekiyor.

Etlerin kavrularak saklanması, uygun koşullarda yaklaşık 1 yıllık ömür biçiyor. 

İşkembe ve bağırsakların çok iyi temizlenmesi gerekirken, sağlığa zararlı kimyasal maddelerin kullanılmaması öneriliyor. Sakatatlar hızla bozulabileceğinden kısa sürede tüketilmesi öneriliyor.