Konya, Yozgat, Nevşehir, Kayseri… Bu böceğe dikkat edin!

Konya, Yozgat, Nevşehir, Kayseri illerinde yoğunlukta bulunan ve bir günde 60 yumurta bırakan bu böcek ölü deri ve saçlardan beslenerek duvar çatlakları arasında saklanıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Konya, Yozgat, Nevşehir, Kayseri… Bu böceğe dikkat edin!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya, Yozgat, Nevşehir ve Kayseri gibi illerde yoğunlukla görülen bir böcek türü, duvar çatlakları arasında saklanarak bir 60 yumurtasını bırakarak çoğalıyor. 

Duvar çatlaklarını sığınak olarak kullanan bu böcekler, özellikle bahar aylarında daha fazla görünmeye başlıyorlar. Gündüzleri saklanıp gece aktif olan bu böcek türü, genellikle evlerin iç ve dış duvarları arasında bulunan boşluklarda ve çatlaklarda yaşamlarını sürdürüyorlar. Evlerin duvarlarında yaşayan ve günde 60 yumurta bırakabilen, ölü deri ve saçları yiyerek hayatta kalan balık benzeri bu böcekler varlığı endişe yaratıyor.

Konya, Yozgat, Nevşehir, Kayseri… Bu böceğe dikkat edin!

Kitaplara ve Eşyalara Zarar Veriyorlar

Rentokil Teknik Akademi Başkanı Paul Blackhurst, gümüş böceklerinin potansiyel tehlikeleri hakkında uyarılarda bulundu. Blackhurst'un gümüş böcek olarak adlandırdığı bu tür şunları söyledi; ‘Özellikle kağıt, kitap ciltleri ve nemli giysiler gibi besin kaynaklarına ilgi duyuyorlar ve aynı zamanda ölü deri ve saç gibi insan kalıntılarıyla da besleniyorlar. Hastalığa neden olabilecek patojenleri taşıdıkları bilinmemekle birlikte, alerjik reaksiyonlara neden olabilirler.’

Öte yandan 2021 yılında gümüş böcekleriyle ilgili araştırma yapıldığı ve sayılarında çoğalma olduğu kaydedildi. Gümüş böceklerin günde 60 adet yumurta bırakmasından dolayı istila olabileceği konusunda uyarılarda bulunuldu.