Komşuda Pişen Kayseri'ye Düşer mi?

Kayseri'nin en yakın sınır komşusunda yeni bir ticari faaliyet gerçekleşmek üzere, olay kent sakinleri tarafından sevinçle karşılandı… Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Komşuda Pişen Kayseri'ye Düşer mi?

Kayseri’nin en yakın sınır komşularından olan Nevşehir’de yeni bir ticari faaliyetin başlamak üzere olduğu öğrenildi. 

Yeraltı kaynakları bakımından zenginliği ile bilinen Nevşehir’de yer altı kömür ocağı işletilecek. Nevşehir halkına istihdam alanı sağlayacak olan proje Öncesur Madencilik tarafından gerçekleştirilecek. 

Nevşehir ilinin Gülşehir ilçesinde hayata geçirilecek proje ile yılda 30 bin ton kömür üretilecek. Yeraltı Kömür Ocağı işletmesi, Gülşehir ilçesine ait Ayhan Köyü’nde faaliyete geçirilecek. Yılda 30 bin kömür çıkartılması planlanan proje vatandaşlar tarafından yeni iş imkânı sağlaması açısından sevinçle karşılandı. 

Faaliyete geçecek olan proje için Öncesur Madencilik Nevşehir İli, Gülşehir İlçesi, Ayhan Köyü RN:20059032, ER:3079231 nolu sahada çalışmasını yapacak. Firma projenin değerini 1,6 milyon TL olarak hesaplandığını açıkladı.  

Proje kapsamında yeraltı kömür ocağından yılda 30 bin ton kömür üretilmesini öngördüğünü açıklayan Öncesur Madencilik, ömrü 10 yıl olarak belirlenen rezerv alanından çıkarılan kömürü piyasaya arz edecek.