Kolay kurabiye tarifi – Levain Pastanesi Kurabiyesi!

New York'un ikonik pastanelerinden Levain Bakery'nin meşhur kurabiyesi artık mutfağınızda! Tatlı krizlerine birebir gelen bu bol çikolatalı ve dışı çıtır içi yumuşak kurabiyeyi kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. İşte adım adım kolay Levain kurabiye tarifinin detayları Kayseri Anadolu Haber'de...

Kolay kurabiye tarifi – Levain Pastanesi Kurabiyesi!

Bu tarif tatlı krizine birebir! New York’ta bulunan Levain Bakery pastanesinin meşhur kurabiyesini sizler için derledik.

Tatlı sevenlerin favorisi olmaya aday bir tarifle karşınızdayız… Özellikle kahve saatlerine, misafir sofralarına ya da ani gelen tatlı krizlerine pratik bir çözüm: Levain Pastanesi Kurabiyesi! İçi yumuşak, bol çikolatalı, akışkan bir kurabiye olan Levain Pastanesi Kurabiyesi’ni hazırlamak oldukça kolay. İşte tarifin detayları;

Malzemeler

125 gram margarin
Yarım çay bardağı esmer şeker
Çeyrek çay bardağı beyaz şeker
1 yumurta
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Yarım paket vanilya
1 tutam tuz
1 su bardağı iri doğranmış ceviz
140 gram iri doğranmış sütlü çikolata

Hazırlanışı

Öncelikle yumuşamış margarini derin bir karıştırma kabına alın. Üzerine esmer şeker ve beyaz şekeri ekleyerek spatula yardımıyla karıştırın. Ardından yumurtayı ilave edin ve karıştırmaya devam edin.

Ayrı bir kapta kuru malzemeleri – un, mısır nişastası, kabartma tozu, karbonat, vanilin ve tuzu – bir araya getirerek güzelce harmanlayın. Kuru malzemeleri azar azar sıvı karışıma ekleyin.  (Not: Kıvam çok sert olmamalı, yumuşak ve toparlanan bir hamur olacak.) Son olarak iri doğranmış ceviz ve çikolatayı hamura ekleyip son kez karıştırın. Hazırladığınız kurabiye hamurunu streçleyerek yaklaşık 15 dakika buzdolabında dinlendirin. Süre sonunda hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top şekli verin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı şekilde dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında tam 10 dakika pişirin. Son 5 dakikayı fanlı modda pişirerek kurabiyelerin üzerinin hafif kızarmasını sağlayın. Kurabiyeler fırından çıktığında hala yumuşak olacaktır. Tepsi üzerinde 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Kolay kurabiye tarifi – Levain Pastanesi Kurabiyesi!