Koca Yusuf Kayseri'den Mısır'a havalandı

Koca Yusuf (A400M) uçağı Kayseri'den Mısır'a havalandı. Türk Hava Kuvvetlerine ait uçak 109 Gazzeli vatandaşın tahliyesi için yola çıktı.

Koca Yusuf Kayseri'den Mısır'a havalandı

Türk Hava Kuvvetlerine ait A400M, Koca Yusuf isimli uçak Kayseri’den havalanarak, 109 Gazzeli vatandaşı tahliye etmek için Mısır’a yola çıktı.

Türk Hava Kuvvetleri’ne ait A400M Atlas nakliye uçağı olarak görev yaparken, maksimum 37 ton taşıma kapasitesi bulunuyor. A400M uçağı, zırhlı muharebe araçları, NH90 ve CH-47 helikopterleri gibi çeşitli yükleri taşıyabiliyor.

İlaç ve tıbbi malzeme yüklü uçak Kayseri’den Mısır’a havalandı. Kayseri’den havalanan uçakta 10 sağlık personeli hastaların ilk tedavisinde görev almak için uçakta yerini aldı.

Türk Hava Kuvvetlerine ait olan A400M uçağı, namı değer Koca Yusuf, Sağlık Bakanlığının talebi üzerine Türkiye’de tedavi görecek Gazzeli vatandaşları Türkiye’ye getirmek için görevlendirildi.

Milli Savunma Bakanlığı X isimli sosyal medya platformundan paylaşımda bulundu; 'Sağlık Bakanlığının talebi üzerine; Türkiye’de tedavi görecek olan 109 Gazzeli kardeşimizin tahliyesi için Hava Kuvvetlerimize ait bir adet A400M uçağı görevlendirildi. Kayseri’den havalanan ve Mısır’a giden uçağımızda 10 kişilik sağlık personeli de bulunuyor.' dedi.