Kış geldi: Kestaneler hem sobaya hem çamaşır makinesine!

Kestane özellikle kış aylarında soba atılıp sıcak sıcak yenmesi çoğu kişinin damağını da midesini de şenlendiriyor. Kestane aynı zamanda çamaşır makinesinde de kullanılıyor. Peki kestanenin bu özelliğini biliyor muydunuz? Kestanenin çamaşırlara faydası nedir? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde...

Kış geldi: Kestaneler hem sobaya hem çamaşır makinesine!

Kış aylarının vazgeçilmezi olan kestane hemen hemen her kişinin damağında tat bırakır. Ancak kestanenin sadece atıştırmalık olarak değil doğal temizlik yöntemlerinde kullanılması da dikkat çekti. Bu kapsamda sadece 8 kestane ile çamaşır deterjanı hazırlayabilirsiniz...

Birçok faydasıyla öne çıkan kestane zengin bir besin olarak bilinir. Kestane içeriğinde C vitamini, B vitaminleri, manganez, bakır, potasyum ve folat gibi besin maddelerini barındırıyor.

Kış geldi: Kestaneler hem sobaya hem çamaşır makinesine!

Peki kestanenin çamaşır makinesinde ne işi var?

Son dönemlerde ev temizliğinde doğal yöntemler oldukça dikkat çekiyor. Özellikle sosyal medyada doğal yöntemler ile temizliğie ilişkin sayfalar bir çok kullanıcı tarafından ilgiyle takip ediliyor.

Ev temizliğinde doğal yöntemler noktasında sirke, karbonat, limon gibi ürünler ön plana çıkarken bunların arasında bulunan kestane de dikkat çekiyor.

Evde çamaşır yıkarken yine doğal ürünlerin etkili temizliklerinden yararlanmak sağlık açısından da onaylanırken sadece 8 kestane ile çamaşırlarınızın tertemiz olması mümkün.

Kış geldi: Kestaneler hem sobaya hem çamaşır makinesine!

Çamaşır makinesinde kullanmak üzere 8 kestaneyi dörde bölüp bir kavanozun içerisine koyun. Ardından kavonozu sıcak suyla doldurun ve 2 saat bekletin.

Kavanozu iyice çalkalayın ve suyunu süzün. Bu su artık sıvı deterjan olarak kullanılarbilir. Böylelikle çamaşırların temiz ve daha parlak olduğu belirtiliyor.