KİM DOĞRU SÖYLÜYOR?

KAYMOS'ta işler karıştı. Mevcut yönetim ile muhalifler arasında ipler gerildi. Muhalifler 'Borçlanma ve bir çok yetkilerine tedbir kararı verildi' derken, yönetim ise 'Böyle bir şey yok' diyor.

KİM DOĞRU SÖYLÜYOR?

Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği (KAYMOS)’da mevcut yönetim ve muhalif taraf KAYMOS’ta yaşanan imza sürecini ve mahkeme kararlarını Anadolu Haber’e anlattı. KAYMOS’ta muhalif grup Oğuz Kılınç, yönetime yeni bir kan gerektiği için 76 üyeden imza topladıklarını ve seçime gitmek istediklerini belirtirken, Mevcut Başkan Mehmet Yalçın ise İstanbul ve Kayseri’de yapılacak fuarlardan sonra seçim kararının alınabileceğini belirtiyor.

Oğuz Kılınç, 3. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmada mahkeme heyetinin, mevcut yönetimin seçim kararı alınana dek yönetimsel olarak borçlanma ve üye işlemleri başta olmak üzere birçok yetkisine tedbir kararı verildiğini belirtti. Karar verdiğini belirtirken; Mehmet Yalçın ise kendilerine gelen mahkeme kararında böyle bir söylem olmadığı, 29 Kasım 2022 tarihinde mahkemeye çağırıldıklarını, derneğin faaliyetlerinin durdurulması ya da yönetimin görevden uzaklaştırılması gibi bir karar olmadığını söyledi. 

Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği (KAYMOS) üyelerinin imza toplayarak seçim talebine kayıtsız kalan yönetime, seçim kararı alınana dek yönetimsel olarak borçlanma ve üye işlemleri başta olmak üzere birçok yetkisine tedbir kararı verildi.

 

MAHKEME SÜRECİNE NASIL GİDİLDİ?

KAYMOS yönetim kurulu muhalifi aynı zamanda AK Parti İl Yönetim Üyesi Oğuz  Kılınç, KAYMOS’un seçime gitmesini istediklerini bu nedenle 2 kez imza toplanıldığını belirterek  yaşanan süreç ile ilgili şu şekilde bilgileri verdi:

“Yaklaşık 4 ay önce 76 KAYMOS üyesi yönetimin seçime gitmesi için imza verdik. Mehmet Yalçın da imzaların sahte olduğunu beyan ettiğinden ötürü bu 76 imza sahibi tekrar imza atıyor. Şu ana kadar imzaların sahteliği ile ilgili hiçbir sıkıntı çıkmadı. Ama biz bu süreci beklememek için onların itirazı üzerine tekrar sürecin uzamaması için, biz onlar itiraz ettikten sonra  direkt noter taksitli yine ikinci bir imzayı toplayıp tekrar çektik. Bu alınan karar ikinci ihtara istinaden alınan karar. Olağanüstü genel kurul isteyen firmaların imzaları birebir noterden alındı. Mehmet Yalçın başkanımız daha önce kendisi de bu şekilde, yönetime imza toplayarak geldiği için bu işleri biliyor zaten. Biz de kendisinin yaptığı yöntemle ilk imzaları topladık. Başlığını açtık, altına firmalara imza attırdık. Götürdük noterde tek seferde tasdik ettirdik. Buna itiraz edince biz firmaları tek tek notere götürüp imza attırdık ikinciye. Bu çıkan mahkeme kararı ikinci verdiğimiz imzalara istinaden alınmış bir karar. Onlar birinciye sahte imza var diyerek itiraz ettiler. O süreç hala devam ediyor. Üyeler emniyete gidip tek tek imza atıyor. Biraz eziyet oldu üyelere ama yapacak bir şey yok. Keşke olmasaydı.”

“HAKKIMIZDA ÇİRKİN İFADELER VAR”

KAYMOS Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın ise, yaşanan tüm süreci kendi penceresinden şu şekide anlattı:

Toplanan imzaların içerisinde usulsüz olan imzalar vardı. Biz bununla ilgili yönetim olarak savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bir kişinin birden fazla imzası var mesela. Vatandaş yurt dışında. Onun adına imza atılmış. Bizleri arayp bu benim imzam değil diyenler var.  Hatta bir diğer iddiada ben 15-20 günlüğüne yurt dışına çıkmıştım. O tarihte tarafımızda usulsüzlük olduğu, derneğin parasının, başka yerlere aktarıldığıyla alakalı çirkin ifadeler söylemişlerdi. Biz dedik ki hepsi belli. Derneğimizin geliri belli, gideri belli,  paramız da belli. Bunların dışında harcama yapmamız mümkün değil. Bu söylenen haberlerin hepsi yalandır, iftiradır. Üyelerimizle topladık. Belgeleriyle beraber üyelerimize anlattık. Onlar da bu işin karşılığında siz gereğini yapmazsanız biz sizi suçlu olarak görünürüz dediler. Biz de üyelerimizin talebi doğrultusunda savcılığa suç duyurusunda bulunmuştuk. Ardından da bu arkadaşlar tekrar yeniden mahkemeye başvurmuşlar.

HANGİ MAHKEME SONUCU DOĞRU?

Yaşanan ilk imza olayının ardından olayı mahkemeye taşıyan KAYMOS mevcut yönetiminin başvurusu üzerine mahkeme imzaların gerçekliğini teyit etmek amacıyla karşıt gruptan imza tasdiği istedi. Bu olay sonrası karşıt grup ise KAYMOS mevcut yönetimini tekrar mahkemeye verdi. Oğuz Kılınç, mahkeme kararına göre  seçim kararı alınana dek yönetimsel olarak borçlanma ve üye işlemleri başta olmak üzere birçok yetkisine tedbir kararı verildiğini söylerken, Mehmet Yalçın kendilerine gelen mahkeme kararında 29 Kasım 2022 tarihinde mahkemeye çağırıldıklarını, derneğin faaliyetlerinin durdurulması ya da yönetimin görevden uzaklaştırılması gibi bir karar olmadığını söyledi. 

Yalçın’ın bu beyanına karşı Oğuz Kılınç ise tedbir kararının pazartesi günü öğleden sonra çıktığını, Mehmet Yalçın ve yönetimine  tebliğin birkaç gün süreceğini bildirdi. Kılınç, “Mahkeme kararı çıktı, henüz kendilerine iletilmedi” dedi. Kılınç alınan mahkeme kararının dava sürecini etkilememsi için basın ile paylaşılmayacağını belirtti.

SEÇİM NEDEN OLMALI, OLMAMALI?

Oğuz Kılınç KAYMOS yönetiminin neden değişmesi gerektiğini, “Derneğin biraz daha aktif çalışmasını istiyoruz. Bundan dolayı dolayı istiyoruz diyebileceğimiz bir şey yok. Üyenin dernekten daha verimli faydalanması için istiyoruz. Geliştirdiğimiz, yapacağımız projelerimiz var. Yeni bir yönetimle, yeni bir kanla derneği biraz daha aktif hale getirmek istiyoruz” sözleri ile anlattı.

Mehmet Yalçın da seçimi erteleme nedenlerini yakın zamanda İstanbul’da ve Kayseri’de yapılacak olan mobilya fuarının çok sıkıntılı olduğunu, fuarlar için çok çalıştıklarını belirterek; “Yeni bir yönetim şu an konuya vakıf olmadığı için kazandıklarımızı kaybetme olasılığı olabilir. Fuarlar bittikten sonra seçim yapalım” diyerek üyelere seslendi.

 

>>Dilek Bayram