Kazanan Kayserililer Oldu!

Kayseri'de belediye desteği ile kurulan tekstil fabrikasında çalışan işçilere, dönemin AKP'li belediyesi sahip çıkmayınca işçilerde haklarını hukuk yoluyla aramaya karar vermişlerdi. Hukuk mücadelesini kazanan kim oldu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kazanan Kayserililer Oldu!

Kayseri’nin Tomarza ilçesinde, Tomarza Belediyesi himayesinde açılan, Tomarza Tekstil Fabrikası’nda çalışan kadın işçilerin, fabrikanın açıldığı günden bu yana haklarını alamıyorlardı.

Kadın işçilerin anlattıklarına göre tekstil fabrikası; işçileri sigortasız çalıştırıyor, düşük maaş ödüyor hatta bir kısma hiç maaş ödemiyordu. 

Tomarza Belediyesi’nden istediği desteği göremeyen ve haklarını alamayan kadın işçiler, haklarını alabilmek için hukuk mücadelesi başlatmıştı. 

Kazanan Kayserililer Oldu!

İşçinin ve Emekçilerin Bayramının kutlandığı bu haftada kadın işçilerinde hukuk mücadelesi lehlerine sonuçlandı. 
Haklı oldukları mücadelede davayı kazanan emekçi kadın işçiler, ‘adalet yerini buldu’ dediler. 

Bu süreçte kadın işçilerin yanın da olan ve davayı yakından takip eden CHP İl Başkan Yardımcısı Avukat Niyazi Ünalmış'ta konuya ilişkin açıklamlarda bulundu.

Başkan Yardımcısı Ünalmış; ‘Dönemin AKP’li Tomarza Belediyesi’nin sahip çıkmadığı emekçi kadın işçiler, emeğin bayramının kutlandığı günlerde hukuk mücadelesini kazandı.’ dedi.

‘Zafer Emekçi Kadınlarımızın’

Ünalmış, ‘ Kuruluşunda, dönemin AKP’li Tomarza Belediyesi tarafından bolca reklamı yapılan, Tomarza’ya hizmet olarak gösterilen, milletvekillerinin, belediye başkanlarının, valilerin, boy gösterdiği Tomarza Tekstil Fabrikası olarak bilinen; ancak açıldığı günden faaliyetini durdurduğu güne kadar; ‘deneme süresi’ adı altında işçilerini sigortasız çalıştıran, işçilerin maaşlarını asgari ücretin altında elden veren, maaşlarını ödemeyen ya da eksik ödeyen, işçilerin fazla mesailerini, resmi tatil ücretlerini ödemeyen, maaş kartlarını işçilerin elinden alıp maaşlarını ödemeyen belediyenin mülkiyetinde bulunan ve taşere ettiği Tomarza Tekstil Fabrikası’ndan ücretlerini alamadıkları için ayrılan kadın emekçilerin hukuk mücadelesi emeğin, emekçinin bayramının kutlandığı günlerde sona erdi ve zafer emekçi kadınlarımızın oldu.’ açıklamalarında bulundu.

‘Halk uyandı, Tomarza uyandı’

Niyazi Ünalmış açıklamalarına, mahkemenin gerekli adaleti sağladığını belirterek, ‘Mahkeme, kadın emekçilerimizin hakkını teslim etti. Adalet yerini buldu. Nasıl ki aynı kadınlar, aynı emekçiler, 31 Mart yerel seçimlerinde, kendilerinin muhtaçlığından kar devşirmeye çalışmış, modern çağda köle gibi çalıştırmış ve haklarını da vermemiş olan dönemin AKP’li belediye başkanına ve avanelerine sandıkta gereken adaleti uygulamışlarsa, mahkeme de gerekli adaleti uygulayarak emekçi kadınlarımızın hakkını teslim etti… Daha önce söylemiştim. Halk uyandı. Tomarza uyandı. Hem sandıkta, hem mahkemede, sabırla bekledik, sonuca ulaştık. Tomarza’mız, kadın emekçilerimiz kazandı… Destek veren, emek veren herkese teşekkür ediyoruz…’ ifadelerinde bulundu.