Kayserispor'un başı çok büyük belada

Kayserispor, Olivier Kemen'in sözleşmesinin feshi nedeniyle başı büyük belada. Sarı-Kırmızılı takım transfer yasağı riskiyle karşı karşıya. Spor Hukukçusu Dr. Metin Baykan'ın açıklamaları gündeme bomba gibi düştü. Detaylar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haberinde…

Kayserispor'un başı çok büyük belada
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayserispor, Fransız oyuncu Olivier Kemen'in tek taraflı sözleşme fesih sonrasında kalıcı bir transfer yasağı riski ile karşı karşıya geldi.

Spor Hukukçusu Dr. Metin Baykan, Sarı-Kırmızılı takımının bu zorlu sorununu gündeme getirdi. Baykan, Kayserispor ile sözleşmesini tek taraflı feshederek takımdan ayrılan Olivier Kemen’den dolayı kalıcı transfer yasağının gelebileceğini söyledi.

Kalıcı bir transfe yasağı gelebilir

Baykan, Kemen'in sözleşmesini feshetmesinin Kayserispor'a büyük bir mali yük getirmese de, FIFA'nın son yıllardaki içtihatlarına göre, futbolcuların iki yıl içinde dört kez haklı nedenle sözleşmenin feshetmeleri durumunda kalıcı bir transfer yasağının söz konusu olabileceğini belirterek, ‘Kemen'in sözleşmesini feshetmesinin Kayserispor'a tekil maliyeti çok yüksek olmayacak belki de. Fakat kalıcı bir transfer yasağını da tetikleyebilir. Şöyle ki; Bertolacci dosyasında kulübe kalıcı mahiyette olmayan, ödeme şartına bağlanan bir transfer yasağı getirildi’ dedi. 

Borcu ödeseniz bile yasak kalkmıyor

Bu bağlamda Samsunspor'un da benzer bir ceza aldığına değinen Baykan, Kayserispor'un şu anki ciddiyetini vurguladı ve ‘Ancak FIFA son yıllardaki içtihatlarıyla haklı nedenle sözleşme feshine sebep olmanın iki yıllık süreçte mükerrer hale gelmesi durumunda (iki yılda dört defa fakat durum özelinde istisnası olabilir) kalıcı transfer yasağı getirebiliyor. Yani borcu ödeseniz bile yasak kalkmıyor’ ifadelerini kullandı. 

Baykan: Bu seferki girdap daha büyük olacaktır

Fesihlerin devamının gelmesi durumunda sıkıntının daha büyük olacağının altını çizen Baykan, ‘Umarım FIFA iki dönemlik kalıcı transfer yasağı getirmez. Kulübün işi zor. Bertolacci dosyasını kapatıp tahtayı açması gerekiyorken, üzerine bir de satıp para kazanabileceği bir futbolcusunu kaybetti. Bu fesihlerin devamı gelirse bu seferki girdap daha büyük olacaktır.’ diyerek,  FIFA’nın transfer konusunda kalıcı bir yasak getirebileceğinin altını çizdi.