Kayserililer uyarıları hafife almayın – Tüm kuvvetiyle geliyor!

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen yağışların Kayseri'de etkisini sürdüreceğini duyurarak, vatandaşları hafife almamaları gerektiği konusunda uyardı. Sağanak gök gürültülü yağışlar yarın da etkili olacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayserililer uyarıları hafife almayın – Tüm kuvvetiyle geliyor!

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen geçtiğimiz günlerde kuvvetli bir şekilde etkisini gösteren yağışların Kayseri’de de etkisini sürdüreceğini belirtirken, vatandaşları uyardı. Sağanak gök gürültülü yağışlar yarın da etkili olacak. 

Şen X platformunda yaptığı acıkmasında yağışın bugün öğleden sonra İstanbul'u terk edeceğini ardından soluğu Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Antalya'da alacağını duyurdu. 

Şen paylaşımında şu ifadelere yer verdi, ‘Bugün sabah İstanbuldaki yağmur öğleden sonra kesiliyor. Yağış Bugün Karadeniz İç anadolu Doğu anadolu ve Antalya da kuvvetli. Sıcaklık iç batı ve kuzeyde 4-6 derece azalacak. Rüzgâr Marmara ve Kıyı Ege'de kuzeyden, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu’da güneyden  kuvvetli’

Kayseri için Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar şu şekilde,

Kayserililer uyarıları hafife almayın – Tüm kuvvetiyle geliyor!

Toz taşınımı uyarısı: Bölge genelinde toz taşınımı hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme, yağış anında çamur şeklinde yağış ve sağlık problemleri) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kuvvetli rüzgâr uyarısı: Rüzgarın; güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat), Kayseri ve Sivas çevrelerinde kısa süreli fırtına (70-90km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Çatı uçması - Ulaşımda aksamalar - Ağaç veya direklerin devrilmesi - Soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeleri) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.