Kayserililer Sokaklara Döküldü! Bu Durum Hiç Normal Değil

Kayseri'de Pazar günü hava durumunu gören vatandaşlar adeta cadde ve sokaklara akın etti. On binlerce kişi ise soluğu Erciyes'te alarak, güneşli havada kayak keyfi yaptı. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayserililer Sokaklara Döküldü! Bu Durum Hiç Normal Değil
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hava durumunu gören Kayserililer hafta sonunu dışarıda geçirdi. Pazar günü bahar havasını gören vatandaşlar çarşı pazar gezerken, on binlerce kişi ise Erciyes Kayak Merkezi’nin yolunu tuttu. Pek çok vatandaş, 'havalar çok sıcak ama bu mevsimde bu durum hiç normal değil' değerlendirmesini yaptı.

Son 50 yılın en sıcak kışı...

Türkiye, son 50 yılın en kurak ve sıcak kışını yaşıyor. Ülkemizde uzun yıllar kış mevsimi ortalama sıcaklığı 3,6 derece olarak ölçülürken bu kış sıcaklık 6,2'ye kadar yükseldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, Aralık, Ocak, Şubat aylarında gerçekleşen sıcaklık ortalaması, son 50 yılın en sıcak 3. Kışının yaşanmasına neden oldu. Kayseri’de de hava sıcaklıkları mevsim normallerinin çok üzerinde seyrediyor.

Kayseri kent merkezinde bu yıl sadece 1 kez hafif kar yağışı görülürken, yüksek kesimlerde de beklenen yağış bir türlü gerçekleşmedi. Kent merkezinde güneşli hava ile birlikte sıcaklıklar 16 dereceye kadar çıktı.

Kayserililer sokaklara döküldü!

Hafta sonu sıcak havalar, vatandaşların piknik, alışveriş ve gezme gibi sosyal etkinliklerine yönelmelerine neden oldu. Hava sıcaklığı bugün (Pazar) 15 dereceye kadar çıktı. Pazar günü bahardan kalma güneşli havayı gören Kayserililer, adeta sokağa dökülürken, on binlerce kişi ise Erciyes Kayak Merkezi’nde güneşli havada kayak yapmanın keyfini yaşamaya çalıştı.

Erciyes Kayak Merkezi’nde yaşanan araç yoğunluğu trafiğin uzun süre aksamasına neden oldu. Araçlar çok yavaş seyrederken, vatandaşlar otopark sıkıntısı nedeniyle araçlarını yolların kenarlarına ve Kayak Merkezi’nin çok uzağına park etmek durumunda kaldılar.

Erciyes Kayak Merkezi, özellikle hafta sonlarında 100 bin kişiden fazla yerli turist ağırlamaya başladı. Okulların açık olmasına rağmen pek çok vatandaş, aileleriyle birlikte sıcak Pazar gününü Erciyes’te geçirmeyi tercih etti. Pek çok vatandaş da, havaların bu şekilde olmasının normal olmadığını, kuraklık yaşanma ihtimalinin kendilerini korkuttuğunu belirtti.