Kayserililer Seçim Gününde Bu 7 Maddeye Dikkat Edin!

Kayserililer, yerel seçimler için yarın sandık başına gidecek. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde herkesi ilgilendiren 7 maddelik bir liste var. Bütün Kayserililer dikkat etmesi gereken o maddelerin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayserililer Seçim Gününde Bu 7 Maddeye Dikkat Edin!

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde herkesi ilgilendiren 7 maddelik bir liste var. Kayserililer, yerel seçimler için yarın sandık başına gidecek.

Kayseri’de ise 31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde 1 milyon 39 bin 710 kişi oy kullanacak. Bu rakam, 2019 yılındaki yerel seçimlerde oy kullanan 957 bin 78 kişiye kıyasla önemli bir artışı temsil ediyor. Bir seçmen, hangi seçim çevresinde ise sadece orada oy verebilecek.

Kayserililer Seçim Gününde Bu 7 Maddeye Dikkat Edin!

Seçim Günü 7 Maddeye Dikkat!

Yarın sabah 06.00’dan gece saat 00.00’a kadar, alkollü içki satılması ve içkili yerlerde, umumi mahallelerde her çeşit alkollü içkinin verilmesi ve içilmesi yasak olacaktır.

Oy verme sürecinde bütün kahvehane, kıraathane ve internet kafeler gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı olacak, lokantalarda yemek hizmeti verilebilecektir.

Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka kimse 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 6. maddesinde bulunan silahları taşıyamayacaktır.

Oy verme günü radyolar ve her türlü yayın organlarınca saat 18.00’a kadar seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılamayacak.

Radyo ve diğer yayın organlarında 18.00-21.00 saatlerinde YSK tarafından seçim ile ilgili verilecek haber ve tebliğler yapılacaktır.

Bütün yayınlar saat 21.00’dan sonra serbest olacak ancak YSK tarafından gerek görülürse, 21.00’dan önce yayın serbestliği verilebilecek.

Siyasi partilerin seçim propagandası bugün saat 18.00’da sona erecek ve her türlü propaganda yasağı başlayacak. Seçim yasakları yarın saat 23.59’da sona erecek.