Oy kullanmamanın cezası ne kadar?

Oy verme işlemi bir vatandaşlık görevi olduğundan vatandaşlar oy kullanma işleminin zorunlu olup olmadığını sorguluyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Oy kullanmamanın cezası ne kadar?

Türkiye’de heyecanla beklenen yerel seçimler yarın gerçekleştirilecek. Pek çok vatandaş da 31 Mart seçimleri öncesi oy kullanmamanın cezası olup olmadığını merak ediyor, araştırıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Oy kullanmamanın cezası ne kadar?

Oy kullanmak zorunlu mudur?

298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’un 25. maddesine göre, seçimlerde oy kullanmak yasal bir zorunluluktur. Seçme hakkı bir vatandaşlık görevidir.

Oy kullanmamanın cezası var mıdır?

Oy kullanmama cezası 2010 yılında 22 TL olarak duyurulmuştu. Öte yandan 2023 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde ise oy vermeme cezası 300 lira olarak belirlenmişti. Oy kullanmayan seçmene ceza tebligatı gönderiliyor ve ödeme işlemleri Maliye Bakanlığı ya da PTT gibi kurumlar üzerinden yapıldığı biliniyor.

2024 yılı oy kullanmama cezası?

31 Mart yerel seçimlerinde oy kullanmama cezasının ne kadar olacağı henüz açıklanmadı. Yüksek Seçim Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda oy kullanmama cezası belli olacak.