Kayserililer kaçırmayın! Herkes akın ediyor - Günlük 720 TL!

Asgari ücretin 17 bin 2 TL'ye yükselmesiyle birlikte ekonomik sıkıntı yaşayanlara yönelik sosyal yardımlarda da artış yaşandı. Tüm Türkiye'de yapılan başvurular sonucunda günlük 326 TL ile 720 TL arasında cep harçlığı ödemesi yapılacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayserililer kaçırmayın! Herkes akın ediyor - Günlük 720 TL!

Yeni yıla girilmesiyle birlikte pek çok kaleme zam gelirken, sosyal yardımlarda da artış yaşandı. Tüm Türkiye’yi ilgilendiren ödemeler günlük 326 TL ile 720 TL arasında değişiyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Cep harçlığı olarak bilinen bu ödemeler öğrenci ya da iş bulmada zorlanan bireylere yapılıyor. Peki sistem nasıl işliyor? İşte detaylar…
Türkiye’de iş bulma kurumu olarak bilinen İŞKUR, piyasaya nitelikli çalışanlar sağlamayı amaçlayan iş başı eğitim programlarıyla her ay düzenli ödemeler yapıyor. Öğrenciler ve işsizler, İŞKUR’un uyguladığı iş başı eğitim programlarına katılarak kendilerini geliştirirken, bu ödemelerden de faydalanıyor.

İŞKUR’un iş başı eğitim programları, meslek sahibi olmak isteyen bireylerin hem becerilerini geliştirmesine hem de cebini doldurmasına olanak tanıyor. Bu bireylere yapılan günlük ödemeler, asgari ücretin artışına bağlı olarak artırılıyor. Bu sayede, vatandaşlar iş bulana kadar maddi sıkıntı yaşamadan yeni beceriler kazanıyor.

İŞKUR’un iş başı eğitim programına katılan bireylere günlük 326 TL ile 720 TL arasında destek sağlanıyor. Eğitim kategorilerine göre ödenen harçlık miktarı değişirken bireylerin alacağı ödemeler eğitim süresince banka hesaplarına yatırılıyor.

İŞKUR, iki tür eğitim programına destek ödemesi yapıyor; biri işbaşı eğitim programlarına katılım diğeri ise mesleki eğitim programlarına katılım. Bu süreçte işsizlik maaşı alan bireyler de bu ödemeden faydalanabiliyor.

Destek ödemesine nasıl başvuru yapılır?

Başvurular, İŞKUR e-şube üzerinden Türkiye genelindeki 81 ildeki İŞKUR müdürlüklerine yapılıyor. Başvuru yapanlar, eğitim başladığında destek ödemelerini banka hesaplarına alabiliyor.