Kayserililer dikkat – Ramazana kadar alan aldı, almayan yandı!

Artan enflasyon, ekonomik kriz, yüksek döviz kurları nedeniyle pek çok kaleme zam geldi. Ramazan öncesinde de gelen zam haberlerine vatandaşlar büyük tepki gösteriyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayserililer dikkat – Ramazana kadar alan aldı, almayan yandı!

Kayserililer dikkat – Ramazana kadar alan aldı, almayan yandı… Artan enflasyon, ekonomik kriz, yüksek döviz kurları nedeniyle pek çok kaleme zam gelmişti. Ramazan öncesi bir ürüne daha zam geldi. 

Kayserililer dikkat – Ramazana kadar alan aldı, almayan yandı!

Son zamanlarda yaşanan yüksek enflasyon gıda ürünlerine de zam olarak yansıdı. Kırmızı ete yapılan zammın ardından şimdi de, market ve kasap raflarında sıkça tercih edilen piliç eti ve ürünlerine zam geldiği bildirildi.

Ramazan ayının ilk günü olan Pazartesi günü itibarıyla, piliç eti ve ürünlerine yüzde 6-10 arasında zam yapılacağı belirtilirken, uygulanacak zam kararının, tüketicileri et ve tavuk ürünlerindeki fiyat artışlarına karşı hazırlıklı olmaya yönlendiriyor.

Dar gelirlinin bütçesini zorlayacak!

Beyaz et ve beyaz et ürünleri, özellikle protein ihtiyacını karşılamak isteyen tüketiciler tarafından sıkça tercih edilirken, dar gelirlinin tercih ettiği bu ürünler dar gelirlilerin bütçesini zorlayacak gibi görünüyor. 

Sektör temsilcileri, beyaz et ve ürünlerindeki zam kararının sadece maliyet artışlarından değil, aynı zamanda döviz kurlarındaki dalgalanmanın da etkileri olduğunu belirtiyor.

Vatandaşlar ise zamları duydukça isyan ederken günlük hayatta karşılaştığı ekonomik zorluklara bir de gıda ürünlerinin eklenmesine tepki gösteriyor.