Kayserililer artık yüzde 50 kârınızı almaya gidebilirsiniz!

Kayserililer artık Bireysel Emeklilik Sistemi'nden (BES) çıkış yapmadan birikimlerinizin yüzde 50'sine kadar olan kısmını çekebileceksiniz. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayserililer artık yüzde 50 kârınızı almaya gidebilirsiniz!

Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES) yeni bir karar alındı. Artık sistem çıkış yapmanıza gerek kalmadan birikimlerinizin yüzde 50’sine kadar olan kısmını çekebileceksiniz. Ancak karar henüz yürürlüğe girmedi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Kayserililer artık yüzde 50 kârınızı almaya gidebilirsiniz!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından hazırlanan ‘Bireysel Emeklilik Sisteminde Kısmen Ödeme Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, 26 Mart’ta başlaması planlanan kısmen ödeme yönetmeliği 1 Temmuz’da yürürlüğe girecek.

Kısmen ödeme uygulamasıyla katılımcı eğitim, evlilik, konut alımı ya da eğitim gibi ödemesini yapamayacağı durumlarda BES’ten çıkış yapmadan ve kazandığı hakları kaybetmeden birikimlerinin yüzde 50’sine kadar olan kısmını çekebilecek.

Kısmi ödeme tutarı başvuru sonrasında gerçekleşecek. Devlet katkısının oranı ise ise talep durumuna göre değişecek.

Doğal afet ve eğitim durumunda kısmen ödenen tutarın yüzde 25’i oranında devlet katkısı verilecek. Eğitim halinde yapılan kısmen ödemelerde sözleşme sonlandırma süresi 4 yıl olurken, doğal afet durumunda ise kısmen ödeme için süre şartı aranmayacak.