Kayserililer dikkat – 3 ayda evinizden olmayın!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan uyuşmazlıklar gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Konuya ilişkin son yaşanan olay ev sahiplerini korkuttu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayserililer dikkat – 3 ayda evinizden olmayın!

Bir kiracı 10 yıldan fazladır oturduğu evden ev sahibi tarafından çıkarılmak istendi. Konu mahkemeye taşındı. Kiracı evden taşınmak istemediğini yüzde 25 artırılmış kira ödemek istediğini belirtti. Bu durumda mahkemeden dikkat çeken bir karar çıktı. Taraflar anlaşamayınca tahliye davası açıldı. Ev sahibinin 3 ay önce gönderdiği ihtarname ile evini tahliye ettirebildi. 

Kayserililer dikkat – 3 ayda evinizden olmayın!

İstenmeyen kiracının tahliyesi için önemli olan tek şey 3 ay önceden ihtarnamede bulunulması olarak aktarılıyor.

Tahliye davası için gerekenler

Bölge Adliye Mahkemesi 35. Hukuk Dairesi’nin kararına göre, tahliye kararı verilebilmesi için kira sözleşmesinin 10 yıllık uzama süresinin dolması, sürenin dolmasından en az 3 ay önce kiranın yenilenmeyeceğinin kiracıya bildirilmesi ve bir sonraki kira döneminde tahliye davasının açılması gerekiyor.

Bu tahliye kararı, Türk Borçlar Kanunu’nun 347. maddesinde belirtilen 4 şartın sağlanması durumunda 10 yılı aşan kira sözleşmelerinde hızlı bir şekilde alınabilen bir karardır.