Kayserililer Altında Fırsat Günlerini Kaçırmayın!

Ekonomistler altında fırsat günlerinin kaçırılmaması konusunda vatandaşları uyarıyor. Ons altın, güne yüzde 0,28 düşüşle başladı. Gram altında yaşanan düşüşlerde altında fırsat tarihleri olarak nitelendiriliyor. Peki, altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 16 Mart güncel altın fiyatları Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Kayserililer Altında Fırsat Günlerini Kaçırmayın!

Ekonomistler altında fırsat günlerinin kaçırılmaması konusunda vatandaşları uyarıyor. Ons altın, güne %0,28 düşüşle başladı. Gram altında yaşanan düşüşlerde altında fırsat tarihleri olarak nitelendiriliyor. 

Uzmanlar, altın fiyatlarındaki dalgalanmaların ons altın ve döviz kurundaki gelişmelerden etkilendiğini belirtiyor. Fed'in faiz artırımlarına devam etmesi ve küresel ekonomideki belirsizlikler altın fiyatlarında aşağı yönlü baskı oluşturabileceği tahmin ediliyor. Öte yandan, jeopolitik riskler ve enflasyon endişeleri yatırımcıların altın gibi güvenli limanlara yönelmesine neden olabilir. Bu durum, altın fiyatlarını yukarı yönlü destekleyebilir.

Orta ve uzun vadede altına yatırım yapmak isteyenler, gram ve çeyrek altına yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden ekonomist İslam Memiş, 'Darphanenin daha çok altın basmasına ihtiyaç duyuluyor' dedi. Darphanede yaşanacak kıtlığın altın fiyatlarının yükselmesine sebep olacağını ifade eden Memiş, yerel seçimlerden sonra fiyatlarda dalgalanmalar bekleniyor açıklamalarında bulundu. Bu sebeple altında yaşanan küçük düşüşleri fırsat olarak değerlendirdiklerini açıkladı.

Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

İşte 16 Mart Kayseri’de altın fiyatları    

Gram altın
Alış: 2,223
Satış: 2,224

Çeyrek altın
Alış: 3,952
Satış: 4,143

Yarım altın
Alış: 7.904
Satış: 8.141

Cumhuriyet altın
Alış: 16.051
Satış: 16.526