32 İlde Oy Verme Saati Değişti! – Kayseri'de Değişiklik Var Mı?

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerine sayılı günler kaldı. Yüksek Seçim Kurulu seçim hazırlıklarına devam ederken 32 ilde oy verme saatini değiştirdiklerini açıkladı. Bakın Kayseri'de oy verme saatlerinde değişiklik var mı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

32 İlde Oy Verme Saati Değişti! – Kayseri'de Değişiklik Var Mı?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2024 Pazar gününde yapılacak Mahalli İdareler seçimi için hazırlıklarına devam ederken, 32 ilde oy verme saatinde değişikliğe gidildi.

YSK’nın takviminde 21 Mart Perşembe günü önemli tarihlerden biri olarak görünüyor. 21 Mart’ta propaganda serbestliği ve bazı seçim yasakları başlıyor. Bu süreçte, seçime katılan partiler ve adaylar, seçim propaganda süresinin sona ermesine kadar yazılı basında reklam yoluyla ya da görüntülü propaganda yapabilecekler. YSK’nın takvimine göre Seçim propagandasının 30 Mart Cumartesi saat 18.00’de, seçim yasaklarının ise 31 Mart 23.59’da sona ereceği açıklandı. Oy verme gününden önceki 10 günlük süreçte yazılı, sözlü ve görsel basın ile yayın araçları ile kamuoyu araştırmaları, anketler ve vatandaşın oyunu etkileyebilecek her türlü faaliyet yasak olacak.

32 İlde Oy Verme Saati Değişti! – Kayseri'de Değişiklik Var Mı?

YSK, seçimin Mart ayında olması nedeniyle mevsim şartları ve güneşin batış saati dikkate alınarak 32 ilde oy verme saatini değiştirdiğini açıkladı. Ramazan’ın seçim sürecine denk gelmesinin de saat değişikliğinde büyük payı bulunuyor.

İşte saati değiştirilen iller

Saati değiştirilen iller, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis olarak açıklandı. Bu illerde oy verme saati 07.00-16.00 olarak uygulanacak.

Kayseri ve diğer illerde ve güneşin batış saati dikkate alındığında herhangi bir sorun veya iftara yetişememe durumu olmayacağı için 08.00-17.00 saatlerinde oy kullanılabilecek.