Kayserili yazar hayatını kaybetti

Üstad Necip Fazıl Kısakürek ile çocukluk yıllarından beri birlikte olan  ve o günlere ait hatıratlarını  kaleme aldığı 'Bedeli Ödenmiş Bir Hayat: Necip Fazıl Kısakürek' adlı kitabın yazarı Mahmut Fidanil hayatını kaybetti.

Kayserili yazar hayatını kaybetti

Yüksek İslam Enstitüsü mezunu Kayserili Yazar Mahmut Fidanil, 75 yaşında vefat etti.

 

Bir dönem yerel gazetelerde grafik tasarım ve matbaa işleri de yapan yazar Fidanil, üstat Necip Fazıl Kısakürek ile 1962’den beri arkadaşlığını anlattığı anıları kitaplaştırdı. 

Necip Fazıl ile anılarını anlatmıştı

Fidanil, 2017 yılında kitap tanıtım töreninde yaptığı açıklamada, “Yani çocukluktan beri  hep  birlikteydik. Bir gün kütüphanesine gittik. Şark ve garp klasiklerinin hepsi orada mevcuttu. Biz o zaman okumaya başladık. Ondan sonra  bir sürü yerler değiştirdik hala aynı arkadaşlarımızla konuşuruz. Bir gün  kitap okuyor, her bir kitap dan özet çıkartıyor. Bir kişide konferans veriyor, Ekonomi kelimesini daha  orta okul lise  öğrencileri  telaffuz edemezken İslam Toplumu´nun ekonomist kültürü diye Sezai Karakoç´un  kitabını okuyorduk. Sonra aradan zaman geçti beraber konferanslara gittik? Seri konferanslar vardı. Adana, Erzurum, Elazığ 10 -11 vilayete gittik birlikte. Kimseye zararı yoktu ama düşmanlarına karşı çok sertti. Kendi evlatlarına  tanıyanlarına  bir problem olmazdı  onları da kendi evladı gibi  severdi rahmetli.  En son cenazesini  yıkamada  olanlardan biri benim” demişti.