Kayseri'de siyasette alışılmadık çıkış! Elinde değnek, sırtında kepenek...
Kayseri'de yerel siyasetin alışılmış görüntülerini geride bırakan bir isim, oldukça farklı bir tanıtımla gündeme geldi. Takım elbise yerine kepenek giyen, eline çoban değneği alan o isim, verdiği mesajla yeni bir tartışmanın kapısını araladı. Peki, kim bu isim ve neyi amaçlıyor?
Kayseri'de siyasi çalışmalar genellikle parti binalarında yapılan açıklamalar, toplantılar ve klasik tanıtım afişleriyle gündeme gelirken, bu kez farklı bir görüntü ortaya çıktı. Kırsal yaşamın simgelerini ön plana çıkaran bir tanıtım çalışması, siyasette halkın içinden gelen isimlerin temsil gücünü yeniden gündeme taşıdı.
Söz konusu çıkışın yaşandığı adres Kayseri'nin Tomarza ilçesi oldu. Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) belediye başkan aday adaylığını duyuran Muhittin Çarkıt, hazırladığı afişte çoban kepeneği ve değneğiyle yer aldı.
Takım elbiseyi değil, kepeneği tercih etti!
Siyasi tanıtımlarda sıkça karşılaşılan resmî kıyafetlerin aksine geleneksel çoban kıyafetiyle vatandaşların karşısına çıkan Çarkıt, kırsal kesimin yaşam koşullarını ön plana çıkardı. Afişinde kendisini Türkiye'nin ilk çoban belediye başkan aday adayı olarak tanıtan Çarkıt, ‘Ben halkın ta kendisiyim’ sözleriyle siyasi yaklaşımını ortaya koydu. Tanıtım çalışmasında ‘Doğayla iç içe’, ‘Üreten şehir’, ‘Güçlü Tomarza’ ve ‘Daha güzel yarınlar’ ifadelerine de yer verildi.
Tomarza'da üreticinin sesi olmayı hedefliyor
Tarım ve hayvancılığın önemli geçim kaynakları arasında bulunduğu Tomarza'da, üreticilerin karşılaştığı ekonomik güçlükler uzun süredir gündemdeki yerini koruyor. Özellikle yem ve mazot fiyatlarındaki artış, hayvancılığın sürdürülebilirliği, kırsaldan göç ve üreticinin emeğinin karşılığını alabilmesi gibi konular, ilçenin geleceği açısından önem taşıyor. Çarkıt'ın çoban kimliğini öne çıkarması da bu sorunlara yönelik bir siyasi mesaj olarak değerlendiriliyor. Ancak kırsal kesimin beklentilerinin somut belediyecilik uygulamalarına nasıl dönüştürüleceği henüz bilinmiyor.
Sıra dışı çıkış siyasete farklı bir renk kattı
CHP'den Tomarza Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Muhittin Çarkıt, geleneksel çoban kıyafetiyle hazırladığı tanıtım afişiyle alışılmış siyasi çalışmalardan ayrıldı. Kırsal kesimin sorunlarını ön plana çıkaran Çarkıt'ın aday adaylığı sürecinde nasıl bir yol izleyeceği ise önümüzdeki dönemde belli olacak.
