Kayserili kadınlar 8 Mart'ı mücadele sloganlarıyla kutladı

Kayseri Kadın Platformu üyesi kadın bileşenleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde yürüyüş yaptı. Kadınlar, miting alanına kadar yaptıkları yürüyüşte mücadele sloganları attı.

Kayserili kadınlar 8 Mart'ı mücadele sloganlarıyla kutladı

Kayseri Forum AVM önünde başlayan yürüyüşe 9 kadın bileşeni katıldı. “Krize, yoksulluğa, eşitsizliğe ve şiddete karşı haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz” yazılı bir pankartın arkasında yürüyüş yapan kadınlar, “Dünya yerinden oynar, kadınlar özgür olsa”, “Yaşasın kadın dayanışması”, “İş, ekmek, özgürlük”, “Eşit işe, eşit ücret” sloganları ile Meydan’a kadar yürüdü. Ardından, kadın bileşenlerinin temsilcilerinin okuduğu basın açıklaması yapıldı.

KADIN İSTİHDAMINI ARTIRACAK DÜZENLEMELER İSTİYORUZ

Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:“Kadın istihdamını artıracak düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz. Bu kapsamda kadınların çalışma yaşamına katılmasına önayak olacak kreşlerin açılmasını ve yaygınlaşmasını istiyoruz. Esnek, güvencesiz, kayıt dışı, sendikasız, taşeron çalışmak istemiyoruz. İnsanca çalışmak, insanca yaşamak, insanca ücret almak istiyoruz. Cinsiyetçi eğitimin son bulmasını istiyoruz.”

KRİZİN FATURASININ, ÇIKARANLARA KESİLMESİNİ İSTİYORUZ

“Kriz dönemleri toplumsal yaşamda ilk olarak bizleri etkiliyor. Halihazırda çalışma yaşamında dezavantajlı konumda olmamızın yanı sıra bu süreçte ekonomik şiddetin hedefine konmaya devam ediyoruz. İşten ilk çıkarılan çalışanlar olmak ve işsizliğe mahkum edilmek istemiyoruz. Kriz bahanesiyle çalışma koşullarının kötüleştirilmesine boyun eğmek zorunda kalmak istemiyoruz. Krizin faturasının krizi çıkaranlara kesilmesini istiyoruz.”

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NİN YÜKÜMLÜLÜKLERİNİN YERİNE GETİRİLMESİNİ İSTİYORUZ

“6284 sayılı Kanun’un ve İstanbul Sözleşmesi’nin bütün yükümlülüklerinin yerine getirilmesini talep ediyoruz. Çocuklarımız için evlenme yaşının 18 olarak korunmasını ve 18 yaş öncesi hakim-veli izni ile evlenmeye olanak sağlayan kanun maddesinin düzenlenmesini istiyoruz. Çocuk istismarı, kadına şiddet, taciz-tecavüz suçlarında indirim istemiyoruz.”

Basın açıklamasının ardından, kadınlar sloganlarla alandan ayrıldı.

Haber Merkezi