Kayserili Belediyelere çağrı yapıldı!

Kayseri'de yoğun şekilde hissedilen toz bulutları yerini yağışlara bırakacağı tahmin ediliyor. Bununla birlikte Kayserili belediyelere de çağrı yapıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayserili Belediyelere çağrı yapıldı!

Son dönemde Kayseri genelinde hissedilen toz bulutları nedeniyle gerek meteoroloji uzmanları gerekse dermatologlar Kayserililere uyarıda bulundu. Bu sürecin ardından kırkikindi yağışlarının da başlayacağı belirtilirken belediyelere de çağrı yapıldı.

Meteoroloji uzmanları, iç kesimlerde görülecek olan bu ani yağışların etkisinin özellikle ikindi saatlerinde hissedileceğine dikkat çekiyor. Yağışların şiddetinin dolu gibi ani hadiselerle birlikte artması beklenirken, vatandaşların bu duruma karşı hazırlıklı olmaları gerektiği vurgulanıyor. 

Kayserili Belediyelere çağrı yapıldı!

Hava forum sitesi geçtiğimiz gün yaptığı paylaşımda 'İlk etapta 40 gün sürecek olan kırkikindi yağmurları bu hafta sonu başlıyor. Denizden uzak, iç kesimlerde ikindi vaktinde yerel ani sağanak yağmur, dolu gibi hadiseler gözlemleyeceğiz.' ifadelerine yer vermişti.

Şimdi ise belediyelere çağrı yapıldı. Acil başlığı ile verilen çağrıda şunlar kaydedildi: ''Acil: Tüm belediyelere çağrımızdır! Kurakta tıkanan, kapanan mazgal ve rögar temizliklerini lütfen ivedilikle yapalım. Kırkikindi yağışları başlıyor. Ani yağışta tıkalı olan bu mazgal/rögarlar üzerinden su hızlıca akıp gidiyor ve su baskınlari oluyor.''