Kayseri yeni İsviçre olma yolunda!

Kayseri'de Kahramanmaraş merkezli büyük deprem felaketi sonrası vatandaşlar çok katlı binalar yerine arsa almayı tercih ediyor. Arsalara yapılan villa tarzı evler 'Kayseri yeni İsviçre oluyor' dedirtiyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri yeni İsviçre olma yolunda!

Kayseri’de Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem felaketi sonrası tüm Türkiye’de arsa alımları büyük rağbet gördü. Yüksek katlı binalar yerine arsa almayı tercih eden vatandaşlar, bu arsalara villa tarzı evler yaptırıyor. Özellikle merkez köylerde villa tarzı evlerin çoğalması ‘Kayseri yeni İsviçre olacak’ yorumlarını da beraberinde getirdi.

Kayseri yeni İsviçre olma yolunda!

Köy arsalarına villalar konuyor!

Pandemi ve 6 Şubat sonrasında arsalara olan talep, Kayseri’nin merkez köylerinde bulunan arazi satışlarını zirveye taşıdı. 

Geçtiğimiz aylarda da dünyaca ünlü dergi Forbes’un yayımladığı en yaşanabilir kentler listesine göre, Türkiye genelindeki şehirlerin yaşam kalitesi sıralamasında Kayseri, 52,04 puanla 14. sıraya yerleşmişti.

Kayseri’nin yaşanabilirlik açısından öne çıkan kentler arasında gösterilmesi, merkez köylerde arsa sahibi olma talebini de beraberinde getirdi.

Köylerden arsa alan yatırımcılar aldıkları arsalara herhangi bir afet durumunda sığınabileceği daha güvenli şekilde tasarladıkları villa tarzı evlerini inşa ediyor.

Arsa fiyatları arttı!

Arsalara talebin artmasıyla emlak sektöründe yüksek fiyatları da beraberinde getirdi. Özellikle Kayseri’nin köylerine olan ilgi dikkat çekici bir hale gelmiş durumda. Kayseri’nin en iyi yaşanabilir şehirler arasında üst sıralarda yer alması da bölgeye olan talebi artırarak arsa, tarla ve konut fiyatlarını her yıl katlayarak artırıyor.

Bu kapsamda özellikle Kayseri’nin Hacılar ilçesi yatırımcıların gözünü diktiği ilçeler arasında öne çıkan ilçe olarak göze çarpıyor. Bu trend, Kayseri’deki yaşam standartlarının yanı sıra yatırım potansiyeli arayanları da Kayseri’ye çekmeye devam ediyor.