Kayseri'ye büyük göç başladı – Çantasını kapan geliyor!

Büyükşehirlerde yaşamanın daha da zorlaştığı son yıllarda vatandaşlar daha avantajlı yerlere göç etmeye başladı. En çok tercih edilen iller arasında Kayseri'nin de bulunduğu gözlerden kaçmadı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'ye büyük göç başladı – Çantasını kapan geliyor!

Yüksek enflasyon, ekonomik kriz, artan maliyet gibi sebeplerle büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlar daha ucuza hayatını sürdürebileceği yerlere yöneliyor. Yapılan göçler içerisinde ise en çok tercih edilen illerden biri de Kayseri oldu.

Kayseri'ye büyük göç başladı – Çantasını kapan geliyor!

İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde yaşanan ekonomik sorunlar ve şehri kalabalık karmaşası pek çok vatandaşı yaşam maliyeti ucuz olan yaşam alanlarına yönlendiriyor. İstanbul’dan Anadolu şehirlerine yapılan göçte ilk sırayı emekliler alıyor. Emekliler İstanbul’u yavaş yavaş terk ederken başta Antalya olmak üzere bazı şehirlere resmen akınlar gerçekleşmeye başladı.

Bu göç sırasında en çok tercih edilen iller arasında ise Kayseri'nin de yer aldığı görüldü. Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan Kayseri, klasik çağlarda Kapadokya adı verilen bölgede yer alır. Kızılırmak’ın güneyinde bulunan bu bölge, Tuz Gölü’nden Fırat Nehri’ne kadar uzanır. İpek Yolu buradan geçer. Pek çok uygarlığın beşiği haline gelen Kayseri’de tarımdan hayvancılığa, sanayiden ticarete, madencilikten ormancılığa geçimi sağlamak adına pek çok alan bulunmaktadır. Tarihiyle de göz dolduran Kayseri’de doğa ile iç içe yaşamak, güzel hava koşullarının tadını çıkarmak ve turistik aktivitelere kolayca erişim sağlamak vatandaşları cezbediyor.

İstanbul’dan en çok göç alan iller Antalya, Mersin, Ankara, Eskişehir, Kayseri, Samsun, Ordu, Tekirdağ, Tokat ve Trabzon şeklinde sıralanıyor.