Kayseri, Sivas, Tokat, Yozgat dikkat – Hastalık nedeniyle kapatıldı!

Kayseri, Sivas, Tokat ve Yozgat illerinde canlı hayvan pazarları hastalık nedeniyle bir bir kapatılıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kayseri, Sivas, Tokat, Yozgat dikkat – Hastalık nedeniyle kapatıldı!

Kayseri, Sivas, Tokat ve Yozgat illerinde yaşayanlar dikkat! Bu şehirlerde bulunan canlı hayvan pazarları hastalık nedeniyle bir bir kapatılıyor. Tarım ve Orman Müdürlükleri ekipleri bu illerde denetimlerini artırdı.

Kayseri, Sivas, Tokat, Yozgat dikkat – Hastalık nedeniyle kapatıldı!

Çevre illere de yayılmasından endişe edilen şap hastalığı birçok ilde canlı hayvan pazarlarının kapatılmasına neden oldu. 

Buralarda hayvan nakillerini yakın takibe alan ilgili İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, denetimlerini sürdürüyor.

Kayseri’de de İç Anadolu'nun en büyük canlı hayvan pazarlarından biri olan Kayseri Ticaret Borsası tarafından hayata geçirilen modern Canlı Hayvan Borsası ve Pazar Yeri geçtiğimiz haftalarda 7 gün boyunca hizmete kapatılmıştı.

Talebin civar illerde görülen şap hastalığı nedeniyle Kayseri Tarım ve Orman Müdürlüğünden geldiği ifade edilmişti.

27 Aralık tarihinde yeniden açılan Canlı Hayvan Borsası ve Pazar Yeri’nde Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de veteriner hekimler eşliğinde hayvanların denetimini yapıyor. Ekipler gerekli kontrolleri yaptıktan sonra hayvanların pazara girişlerine izin veriyor. Ekipler pazarda gezerek besicileri hem şap hastalığına karşı bilgilendiriyor, hem de hayvan alımlarında ve nakillerinde kurallara uymaları konusunda uyarıyor.

Bir süre önce hizmete açılan canlı hayvan borsası ve pazar yeri ile kent ekonomisine yıllık 20 milyar lira katkı sağlayacağı ifade ediliyor.