Kayseri'nin o ilçesinden ev alan köşeyi dönecek!

Buradan ev alan köşeyi dönecek! Kayseri'de yatırımcıların konut almak için yarışacağı ilçe yine değişmedi. O ilçe değer bakımından ilk sıradaki yerini koruyor. Tahtını hiçbir ilçeye kaptırmayan o ilçe hangisi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'nin o ilçesinden ev alan köşeyi dönecek!

Endeksa’da yer alan verilere göre Kayseri’nin o ilçesinden ev alan resmen köşeyi dönecek. Emlak fiyatları birkaç yıla kalmadan tavan yapacak. İşte Kayseri’nin en değerli ilçesi…

Kayseri'nin o ilçesinden ev alan köşeyi dönecek!

İç Anadolu Bölgesi’nin en dikkat çeken şehirleri arasında yer alan Kayseri, tarihinden lezzetlerine kadar her alanda öncü konumda yer alıyor. 

Türkiye’nin en kalabalık şehirlerinden biri olarak bilinen Kayseri’nin nüfusu 2024 itibariyle 1 milyon 445 bin 683 oldu. 

Akkışla, Bünyan, Develi, Hacılar, İncesu, Kocasinan, Melikgazi, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Tomarza, Yahyalı, Talas, Özvatan, Felahiye ve Yeşilhisar olmak üzere 16 ilçeden oluşan Kayseri tarihi dokusu ve mimari yapısı ile öne çıkıyor.

Kayseri’nin güzellikleriyle yakından ilgilenen yatırımcılar en değerli konutların bulunduğu ilçeleri araştırıyor.

Kayseri'nin o ilçesinden ev alan köşeyi dönecek!

Endeksa verilerine göre; Kayseri’de Şubat 2024 sonu itibarıyla son bir yıl içerisinde satılık konutların fiyatları %59,31 artış gösterdi. Aynı özelliklerdeki ortalama satılık konut fiyatları 2.033.130 TL olarak belirlenirken ortalama satılık konut büyüklüğü 165 metrekare oldu.

Ortalamalara bakıldığında Şubat 2024 sonu itibarıyla konut için Kayseri’de en fazla değer kazanan ilçelerin başını Hacılar ilçesi çekti. Hacılar’ın ardından sırasıyla Hacılar, Pınarbaşı, Develi, Talas, Yahyalı en fazla değer kazanan ilçeler oldu.

Şubat 2024 sonu itibarıyla konut için Kayseri’de en az değer kazanan ilçeler sırasıyla Melikgazi, İncesu, Kocasinan, Yeşilhisar, Bünyan oldu.

Değer bakımından ilk sıradaki yerini koruyan Hacılar ilçesine sayısız talep yağıyor. 

Hacılar ilçesi, şehrin büyümesiyle hızla gelişen bir bölgedir. Modern konut projeleri, alışveriş merkezleri ve okullar bu ilçenin değerini artırmıştır. Burada 28.220 metrekare büyüklüğündeki konut değeri 4.882.060 TL olarak belirlendi.

Kayseri'nin o ilçesinden ev alan köşeyi dönecek!