Kayseri'nin kıymetlisi Kayseri'yi uçuracak!

Kayseri'nin kıymetlisi Türkiye'nin en önemli kış turizme merkezlerinden biri olan Erciyes Kayak Merkezi Kayseri'yi uçuruyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'nin kıymetlisi Kayseri'yi uçuracak!

Kayseri’nin kıymetlisi Türkiye’nin en önemli kış turizme merkezlerinden biri olan Erciyes Kayak Merkezi Kayseri’yi uçuruyor. Komşu illerin akınına uğrayan kayak merkezi kent ekonomisini canlandırıyor.

Kayseri'nin kıymetlisi Kayseri'yi uçuracak!

112 kilometrelik pistleri ve 19 mekanik tesisinin yanı sıra 3 bin 400 metre rakıma ulaşan teleferik hatları ile yerli ve yabancı turistlerin her yıl akınına uğrayan Erciyes Kayak Merkezi, 2024 yılında da turist akınına uğruyor.

Erciyes Kayak Merkezi geçtiğimiz haftalarda yerli ve yabancı 123 bin ziyaretçi ağırlayarak kendi rekorunu kırmıştı.

Üzerindeki doğal gölleri, kayak yapmaya uygun kar kalitesi ve dizayn edilmiş pistleri, tesisleri, oksijen deposu temiz havası, doğal güzellik ve muhteşem manzarası ile turizmin amiral gemisi Erciyes, tüm dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

Erciyes A.Ş. geçtiğimiz günlerde İstanbul’da da reklam afişleri yayımlayarak, ‘Size en yakın kayak merkezi’ ve ‘Önce kayak, sonra mantı’ mottosuyla İstanbullu kayak severleri, Erciyes’te tatil yapmaya davet etmişti.

Erciyes Kayak Merkezi yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor. Bu kapsamda Fransa, İspanya ve Polonya’dan gelen fenomenlerin tercihi de onca kayak merkezi arasından Erciyes Kayak Merkezi oldu. Dünya güzelleri geçtiğimiz günlerde Erciyes çıkarması yaparak, Erciyes’in muhteşem manzarasının keyfini çıkardı.

Kayseri'nin kıymetlisi Kayseri'yi uçuracak!

Tokat Başçiftlik’te bulunan kayak merkezi, Sivas Yıldızdağı, Ordu Çambaşı  ve Samsun Ladik’te bulunan  kayak merkezlerinde bu kadar yoğunluğun olmaması nedeniyle ekonomik kazancı Kayseri üstlendi.