Kayseri'nin Geleceği Mesleki Eğitimde… Yeni Adımlar Atılacak!

Kayseri'de mesleki eğitimle ilgili önemli atılımlar yapıldığı ve yeni stratejiler geliştirildiği duyuruldu. Ara eleman sorununu bitirecek adımların detayı Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'nin Geleceği Mesleki Eğitimde… Yeni Adımlar Atılacak!

Her geçen gün daha büyük önem kazanan mesleki eğitimle ilgili Kayseri’de önemli çalışmaların yapıldığı açıklandı. Özellikle ara eleman sorununun atılacak adımlar sayesinde ortadan kaldırılması hedefleniyor.

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, Kayseri’de mesleki eğitimle ilgili yapılan çalışmaları, 'Mesleki eğitimde harika şeyler olacak' başlığı ile duyurdu. Sosyal medya hesaplarında bir paylaşım yapan Cıngı, Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü’nün mesleki eğitim alanında yaptığı çalışmaları yerinde incelediğini ve bu alanda önemli atılımlar yapılarak yeni stratejiler geliştirildiğini duyurdu.

Kayseri'nin Geleceği Mesleki Eğitimde… Yeni Adımlar Atılacak!

‘Yaşadığımız dönemde Kayserimizde sanayicimizin yaşadığı en büyük problem imalatta çalışacak teknik personel bulmak.’ Diyen Cıngı, bu sorunun ortadan kaldırılması için beklemenin doğru olmadığını ifade etti. 
Cıngı şunları söyledi: ‘Şehrimizde son 40 yılda finansman, makina, tecrübe, bayileşme, mekan, know-how gibi bir çok meseleyi halledip şaha kalkan sanayicimizi insan kaynağı meselesinde hapsolmaya mahkum edemeyiz ! Bunun için kaçınılmaz sonu bekleyemeyiz. Bu strateji de ancak Meslek Liselerinden ve mesleği eğitim üzerinden gerçekleşebilir. Bunun için uzun zamandır Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Meslek Lisesi müdürlerimizle yürütmekte olduğumuz süreci bir Mesleki Eğitim Çalıştayı ile daha geniş bir kitlenin katılımıyla devam ettireceğiz. Eğitim uzmanlarımız, üniversitelerimiz, Sanayi Odamız, Ticaret Odamız, OSB Yönetimimiz, sanayicimiz, ögrencimiz, velimiz ve diğer sektörel katılımcılarla yapacağımız çalıştayın bu konuda bizlere ışık tutacağına ve önümüzdeki dönemde Kayserimizin mesleki eğitim politikalarının belirlenmesinde önemli çıktılar vereceğine eminim. Bu çalıştay aynı zamanda ülkemizde de bir mesleki eğitim aydınlanmasına da vesile olacaktır diye ümidediyorum.’ Milletvekili Cıngı, yapılan çalışmaların kısa süre içerisinde sonuç vereceğine inandığını dile getirdi.

Kayseri'nin Geleceği Mesleki Eğitimde… Yeni Adımlar Atılacak!