Kayseri 'Ocak'ta rekor kırdı!

Avrupa Birliği'nin çalışmaları geçen ayın tarihindeki en sıcak ocak olduğu sonucunu ortaya koydu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kayseri 'Ocak'ta rekor kırdı!

Avrupa Birliği’nin çalışmaları geçen ayın tarihindeki en sıcak ocak olduğu sonucunu ortaya koyarken çalışma küresel ısınma endişelerini de beraberinde getirdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Kayseri 'Ocak'ta rekor kırdı!

Avrupa Birliği’nin Copernicus uydu izleme sistemine göre sıcaklık kayıtları 1991-2020 ortalamasının üzerine çıktı.

Copernicus verilerine göre, geçen ayın ortalama yüzey hava sıcaklığı 13,14 derece olarak ölçüldü. Bu ölçüm, 1991-2020 ortalamasının 0,70 derece üzerinde gerçekleşirken 2020'de kaydedilen bir önceki en sıcak ocak ayının da 0,12 derece üzerinde oldu.

Kayseri’de beklenen yağışlar olmadı!

Kayseri’de de bu yıl beklenen yağışların gerçekleşmemesiyle hava sıcaklıkları normalin üzerinde seyrediyor. Şubat ayının ortasında bulunmamıza rağmen hala bir yağışın etkili olmaması Kayserilileri endişelendiriyor.

Lapa lapa kar yağmasını beklediğimiz Ocak ve Şubat aylarında güneşin kendini iyiden iyiye hissettirmesi ‘Kriz kapıya dayandı’ yorumlarını da beraberinde getirdi.

Uzmanlar yeterli kar yağmaması durumunda, toprak neminin ve yeraltı su seviyelerinin düşerek su sıkıntısı yaşanabileceğini aktarıyor. Bu durum özellikle kurak bölgelerde ve sulama altyapısı yetersiz olan alanlarda daha büyük bir problem yaşatacağa benziyor. Kar erimesiyle gelen suyun, toprağa mineraller ve besin maddeleri taşıdığı biliniyor. Bu sebeple yeterli yağışın olmaması, toprak verimliliğini düşürerek ürünlerin büyümesini ve gelişmesini ciddi manada etkileyebilecek gibi görünüyor.