Kayseri'nin en meşhur yemeği dünya listelerinde yer aldı!

Mantı denince akla Kayseri gelir. CNN Tarvel de dünyanın en iyi mantı lezzetlerini açıkladı. Ülkelerin mantı lezzetlerinin yayınladığı listede Türkiye'de var. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'nin en meşhur yemeği dünya listelerinde yer aldı!

Kayseri'nin gözbebek yemeği mantı tüm dünyada adından söz ettiriyor. Hamur işleri yiyecekleri arasında başı çeken mantı tüm dünyada en çok sevilen lezzetler arasında yer alıyor. CNN Travel de dünyanın en iyi mantılarını içeren listeyi yayımladı. Bu listede Türkiye olmazsa olmazdı...

Gerek tatlı gerekse tuzlu farklı çeşitlerle sunulan mantı pek çok ülkede değişik tarzda hazırlanıyor. Hamurun içie konan malzemeler, hamurun kapatılma şekli ve pişirme tekniği yöreden yöreye fark ederken ülkeler arasındaki fark daha belirgin hale geliyor.

Kayseri'nin en meşhur yemeği dünya listelerinde yer aldı!

CNN Travel dünyanın en iyi mantılarını (dumpling) açıkladı. Bu listede Türkiye'de yer aldı.

Mantının Orta Asya'ya yayılan ününden bahseden CNN, yemeğin yoğurt ve pul biberle hazırlanan tereyağ ile servis edildiğine dikkat çekti.

İşte dünyanın en iyi mantıları...

Mantı Orta Asya'dan geliyor - Türkiye, kuzeybatı Çin, Azerbaycan ve Kazakistan gibi yerlerde yeniyor. Doğu Asya mantı çeşitleriyle çok yakın akraba olduğuna ilişkin CNN Travel’de kısa bir yazı paylaşıldı. 

Kayseri'nin en meşhur yemeği dünya listelerinde yer aldı!

Yazıda, Moğol İmparatorluğu döneminde Orta Asya'yı dolaşan Türkler tarafından benimsenen bu mantıların içi kuzu, dana ile doldurulabildiği gibi doldurulmadan da bırakılabildiğine yer verildi.

Ayrıca ''Türk mantısı yoğurtla, kırmızı biber ve eritilmiş tereyağıyla tatlandırılarak servis edilir.'' denildi.

Pierogi (Polonya mantısı) / Polonya

Pierogi, mayasız hamurun bir dolgunun etrafına sarılmasıyla yapılan ve ara sıra tuzlu veya tatlı bir garnitürle tatlandırılan ve sonunda kaynar suda pişirilen bir yemektir.

Modak / Hindistan

Birçok Hint eyaletinde ve kültüründe popüler olan bir Hint tatlı yemeğidir. Hindu ve Budist inançlarına göre Ganesha ve Buda'nın en sevdiği yemeklerden biridir ve bu nedenle dualarda kullanılır.

Modak'ın içindeki tatlı dolgu, taze rendelenmiş hindistan cevizi ve jaggery'den oluşurken, dış yumuşak kabuk, pirinç unu veya buğday ununun khowa veya Maida unuyla karıştırılmasıyla yapılır.

Dushbara (Düşbere) / Azerbaycan

Azerbaycan mutfağının yemeklerinden biridir. İnce hamurdan küçük kareler kesilir, içine etler konur ve sarılır ve et suyu veya suda pişirilir. Sarımsak sirkesi veya sadece sirke ile servis edilir, üzerine kuru nane serpilir.

Coxinha (Brezilya İçli Köftesi) / Brezilya

Coxinha, Brezilya'ya özgü bir yiyecek. İçerisinde tavuk bulunan özel bir unun dışının galeta unu ile kaplanması ile yapılır. İçerisindeki tavuk genelde haşlanmış ve soslanmış olarak bulunur.