Kayseri'nin en büyüğü Yahyalıspor oldu!

Süper Amatör Küme Play-off final maçında Erciyes Esen Makina FK ile Yahyalıspor karşı karşıya geldi. Müsabakayı 2-1 kazanan Yahyalıspor, 2023-2024 sezonu şampiyonu oldu. Yahyalıspor 2024-2025 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de mücadele edecek.

Kayseri'nin en büyüğü Yahyalıspor oldu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hafta sonu Argıncık Stadı müthiş bir maça ev sahipliği yaptı. Süper Amatör Küme'de normal sezonu A grubunda ilk iki sırada tamamlayan Yahyalıspor ile Esen Makina FK, yarı finallerde rakiplerini eleyerek finale yükseldiler. Final maçında Pazar günü Argıncık Stadı'nda karşılaşan bu iki ekibin düellosuna yoğun bir ilgi vardı. Tıklım tıklım doldurulan statta çekişmeli bir müsabaka oynandı. Maçın henüz 7. dakikasında Süleyman Yasa, Yahyalıspor'u 1-0 öne geçirdi. Golü erken bulan Yahyalıspor'da bu kez 30. dakika Ali Avcı sahneye çıktı ve skoru 2-0 yaptı. Soyunma odasına 2-0 önde giren Yahyalıspor, önemli bir avantaj elde etti. Esen Makina ikinci yarıda yaptığı değişikliklerle gol ararken, 75'te oyuna sonradan giren Furkan Ulus, farkı bire indirdi. Esen Makina, kalan dakikalarda beraberlik için büyük mücadele gösterse de Yahyalıspor defansı geçit verdi. Sahadan 2-1 galip ayrılan Yahyalıspor, Kayseri Süper Amatör Küme şampiyonu oldu. Maç sonunda büyük sevinç yaşayan Yahyalıspor, gelecek sezon Bölgesel Amatör Lig'de Yahyalı'yı temsil edecek.

Kayseri'nin en büyüğü Yahyalıspor oldu!

"YAHYALI'YA YAKIŞIR GÜZEL BİR BAL TAKIMI OLDU"

Yahyalıspor antrenörü Mehmet Susamış maç sonunda yaptığı açıklamara, "Oyunda geriye yaslandık ve onun da ceremesini çektik. Golü yedik. Ama sonuç olarak kazandık ve Yahyalı'ya yakışır güzel bir BAL takımı oldu. Bütün arkadaşları kutluyorum. Çok çalıştık çok emek verdik. Güzel bir aile olduk. Bu aile bize şampiyonluk getirdi. Yahyalı'ya hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı. 

Kayseri'nin en büyüğü Yahyalıspor oldu!

SÜLEYMAN YASA KiLiDi AÇTI

Yahyalıspor'un sezon başında Hacılar Erciyesspor'dan transfer ettiği Süleyman Yasa, Esen Makina maçında ilk golü atarak kilidi açan isim oldu. Sezon içerisinde de attığı goller ve yaptığı asistlerle şampiyonlukta pay sahibi olan isimlerden Süleyman Yasa, final maçına da damga vuran kişi oldu. Henüz 7. dakikada attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi. Daha sonra Ali Avcı skoru 2-0 yaptı.

Kayseri'nin en büyüğü Yahyalıspor oldu!

YAŞLI KURT YORULMUYOR

Yahyalıspor'un kaptanı Kasım Alıcı, 42 yaşında olmasına rağmen final maçında gençlere taş çıkaran bir oyun ortaya koydu. Şampiyonluklarına bir yenisini ekleyen Alıcı, futboluyla da mest etti. Müsabaka sonrası konuşan Alıcı, "Bütün takımlar 4-5 takım birleştiği halde Yahyalıspor'u dize getiremediler. Başından sonuna karar delikanlı bir şekilde savaştık. İpi bir göğüsledik. Çok mutluyum. Benim de yaşım geldi zaten. Bu kapanış da güzel bir şekilde sonuçlanmış olur." ifadelerini kullandı.

Kayseri'nin en büyüğü Yahyalıspor oldu!

TRİBÜNLER DOLDU

Süper Amatör Küme Play-off finali, dolu tribünler önünde oynandı. Final maçını Argıncık Stadı'nda izlemek için gelen futbol severler, tribünleri hınca hınç doldururken, tribünden yer bulamayanla da sahanın etrafında çevrili demir tellerden maçı izledi. Binlerce kişinin hafta sonu Argıncık'ta bu müsabakaya büyük ilgi göstermesi amatör amatör futbol adına da umut verici bir gelişme olarak yorumlandı. 

Kayseri'nin en büyüğü Yahyalıspor oldu!

Stat: Argıncık Stadı 1 Nolu Saha
Hakemler: Necati Selçuk Şahin, Recep Güneş, Ahmet Ulu
Yahyalıspor: Osman Demirtaş, Mehmet Kurtuluş, Cüneyt Turgut, Halil İbrahim Avcı, Hamit Çetinkaya, Ali Avcı, Hasan Yazgan, Mehmet Ali Öncü (İbrahim Sadri Şimşek dk. 72) Kasım Alıcı, Samet Kaan Karaca, Süleyman Yasa (Erdal Kartal dk. 90+4)
Erciyes Esen Makine FK: Ali Özkan, Turgay Aydoğan (Selim Yağmur dk. 60), İsmail Dayı, Halil Yozgat, Yaşar Berk Yorgancı (Bahadır Sarıçiçek dk. 77), Sefa Fırat (Can Ölçer dk. 46), Latif Aydemir, Ramazan Durdu, Fazıl (Mehmet Yaman dk. 72), Hakan Bahran (Furkan Ulus dk. 46), Beytullah Özcan
Goller: Süleyman Yasa (dk. 7), Ali Avcı (dk. 28) (Yahyalıspor), Furkan Ulus (dk. 75) (Erciyes Esen Makina FK)
Sarı Kartlar: Mehmet Ali Öncü, Hasan Yazgan, Hamit Çetinkaya, Samet Kaan Karaca (Yahyalıspor), Hakan Bahran, Turgay Aydoğan, Can Ölçer (Esen Makina Erciyesspor)

Kayseri'nin en büyüğü Yahyalıspor oldu!