Kayseri Hayvancılık Merkezi Oluyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Ticaret Borsası'nın yaptığı projeler nedeniyle Kayseri hayvancılık alanında önemli atılımlar yaptı. Yeni yılda besicilik, kesim ve hayvan alım satımı konusunda yapılacak projeler sayesinde Kayseri hayvancılığın merkezi olacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Kayseri Hayvancılık Merkezi Oluyor

Son dönemlerde yapılan yatırımlar nedeniyle Kayseri hayvancılık alanında önemli atılımlar yaptı. Kayseri’yi hayvancılığın merkezi haline getirecek projelere Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Ticaret Borsası öncülük ediyor. Yeni yılda besicilik, kesim ve hayvan alım satımı konusunda önemli projeler hayata geçirilecek.

Dünyada tarım ve hayvancılığın hayatı öneme sahip olduğu bir dönemde Kayseri bu konuda önemli atılımlar yapmaya başladı. Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Beydeğirmeni Bölgesinde kurulan Kayseri Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi, meyvelerini vermeye başlıyor.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Beydeğirmeni Projesi’nin Kayseri’nin geleceği açısından önemli olduğunu belirtti. Büyükkılıç, ‘Bu proje, 5 buçuk milyon metrekarelik bir alanda hayvancılığa nefes aldıracak, üretimin üssü olacak olan bir projedir. Sadece Kayseri’nin değil, ülkenin geleceğini ilgilendirmektedir’ dedi. Büyükkılıç, üreten ve kendi kendine yeten bir Türkiye ve Kayseri anlayışı içerisinde bu çalışmaları gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, ise geçtiğimiz yıl sonunda hizmete giren canlı hayvan borsası ve pazar yeri ile kent ekonomisine yıllık 20 milyar lira katkı sağlanacağını kaydetti.

Kayseri’nin bu pazarla birlikte Ülkemizin önemli tarım merkezlerinden biri haline gelmeye başladığını belirten Bağlamış, şunları söyledi: ‘İlimiz, besilik hayvan üretiminde daha üst sıralara çıkmaya başladı. Orta Anadolu’nun en modern pazarı olan ayvan pazar yeri ve borsamız tam kapasite ile hizmet verdiğinde Kayseri ekonomisine yılda 20 milyar lira katkı sağlayacaktır. Bu pazarda her yıl 350 bin büyükbaş, 550 binin üzerinde de küçükbaş hayvan satışı yapılacak.’

Bağlamış, Kayseri’de bir et kombinası kurulması için de çalışmalara başladıkları, yeni hedeflerinin Kayseri’ye yakışır bir tesis kazandırmak olduğunu kaydetti.