Kayseri'deki Kiracılar Rahatlayacak! – Yeni Sistem Yolda!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kiracıları rahatlatacak yeni sistemin yolda olduğunu duyurdu. Bakın bu sistem ne? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri'deki Kiracılar Rahatlayacak! – Yeni Sistem Yolda!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir televizyon programında kiracıların yaşadığı sorunları dile getirerek, kiracıları rahatlatacak yeni sistemi açıkladı.

Mehmet Şimşek katıldığı televizyon programında Türkiye ekonomisi ile ilgili açıklamalar da bulundu. Türkiye'nin kaynağa erişimde bir sıkıntısı olmadığını dile getiren Bakan Şimşek, 'Türkiye'de gelecek aylarda  ciddi kredi not artışları olacak' dedi.

Kayseri'deki Kiracılar Rahatlayacak! – Yeni Sistem Yolda!

Kira sisteminde yeni düzenlemeler yapıldığını ifade eden bakan Şimşek, ‘Son iki ayda 420 binden fazla kapıyı çaldık’ diyen Mehmet Şimşek, elimizdeki bilgilerle, fiili durumu karşılaştırdık dedi. Gönüllü uyumu artırmak istediklerini söyleyen Şimşek, ‘Bu ayın sonunda kira beyannamesi verilmesi lazım, verilmeyen beyannamelere ilişkin Nisan ayında inceleme yaparsak, mükellefler ağır sonuçlarla karşılaşabilir’ dedi. 

Kira sözleşmelerini e-Devlet üzerinden yapılması üzerine çalıştıklarını söyleyen Şimşek, böylelikle kayıt dışı işlemlerle mücadele edeceklerini, bütçe açığını daha kalıcı bir şekilde kontrol altına alacaklarını söyledi.  Yeni oluşacak bu sistemle birlikte kiracıların da hakları korunacak.