Kayseri'de Ramazan Davulcuları Ne Kadar Maaş Alıyor?

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, Türkiye genelinde Ramazan davulcuları belirlenmeye başlandı. Dolayısıyla Kayseri'de çalışan bir Ramazan davulcusunun ne kadar maaş aldığı merak konusu oldu. Peki, Ramazan davulcusu olmak için başvuru şartları neler?

Kayseri'de Ramazan Davulcuları Ne Kadar Maaş Alıyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte, Türkiye genelinde Ramazan davulcuları belirlenmeye başlandı. Bu geleneksel görevi üstlenen Kayseri'deki bir davulcunun aldığı maaş ise merak konusu oldu. Ortalama 150 yıldır bir geçmişe sahip olan bu gelenek günümüzde hala yoğun ilgiyle karşılanıyor.

Kayseri'de Ramazan Davulcuları ne kadar maaş alıyor?

Ramazan ayı boyunca sahura kalkma geleneğini canlandıran Ramazan davulu, Osmanlı’dan günümüze kadar gelmiştir. Geleneksel olarak sahur vaktini haber vermek ve insanları oruca kalkmaya teşvik etmek amacıyla başlamıştır. Teknolojik imkânların sınırlı olduğu o dönemde, davulcuların sokaklarda dolaşarak davul çalması, halkın sahura kalkmasına yardımcı oluyordu.

Nasıl başvuru yapılır?

Ramazan davulcusu olmak isteyenler görevi üstlenmek isteyenler, bulundukları il veya ilçe belediyelerine başvurmalı ve mahalle muhtarından alınan 'uygundur' belgesini ibraz etmelidir. Başvuru için istenen belgeler arasında, ikamet belgesi, sabıka kaydı, nüfus cüzdanı fotokopisi, 2 adet fotoğraf yer alıyor. Bu belgelerin eksiksiz ve doğru bir şekilde sunulması, başvuruların hızlı ve sorunsuz bir şekilde olmasını sağlıyor.

Ramazan davulcuları görev yaptıkları bölgelere farklı maaş alıyor. Genel olarak, Ramazan davulcularının aldığı maaşlar 5 bin ile 10 bin TL arasında değişiyor. Ancak bu ücret skalası, köy ve şehir ayrımına dayanarak farklılık gösteriyor.