TMSF Erciyes Anadolu Holding ile ilgili bilgi vermiyor!

Geçtiğimiz aylarda satılacağı duyurulan Erciyes Anadolu Holdingin satış süreci Kayseri kamuoyu tarafından merak ediliyor. Ancak konuyla ilgili Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF)'nin bilgilendirmede bulunmaması tepkilerin önünü açtı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

TMSF Erciyes Anadolu Holding ile ilgili bilgi vermiyor!

Geçtiğimiz aylarda Erciyes Anadolu Holding’in satılacağı gündeme bomba gibi oturmuştu. Dev holdingin satış süreci hem Kayseri kamuoyu tarafından hem de binlerce işçi ve tedarikçi tarafından dikkatle izlenirken Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından süreçle ilgili bilgilendirme yapılmaması tepkilere neden oldu. 

Türkiye’nin ve Kayseri’nin en büyük ticari kuruluşlarından biri olan Erciyes Anadolu Holding, geçtiğimiz Kasım ayında yapılan resmi bir açıklama ile satışa çıkarılmıştı. Hem marka değeri hem de karlılığı oldukça yüksek olan Holding, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun elindeyken Türkiye Varlık Fonu’na devredilmişti.

Erciyes Anadolu Holding’in CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, 2023 yılının Kasım ayında Erciyes Anadolu Holding’in satılacağını resmi sosyal medya hesaplarından duyurmuştu. Şeffaflık vurgusu yapan CEO Ertekin, 'Sahibi TC Hazine’si olan Erciyes Anadolu Holding şirketlerinin satışı da aynı standartlarda yapılacaktır.' dedi. Bu gelişme üzerine, Holding’in tüm mal varlıklarının tek parçada mı satılacağı yoksa şirketlerin ayrı ayrı mı satılacağı merak konusu olmuştu.

Satış süreciyle ilgili pek çok kulis bilgileri elde ediliyor ancak Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) resmi bilgilendirme yapılmaması tepki çekiyor. 

Edinilen bilgilere göre, satış sürecinde yaşananların, holdingin marka değerine zarar verebileceği ileri sürülürken, Hükümet’in ciddi bir teklif gelmemesi halinde satıştan vazgeçeceği dile getiriliyor.

Öte yandan TMSF’de yer alan duyuruya göre, Erciyes Anadolu Holdinge bağlı Elda Halı Tekstil’in ihalesi yarın, Vellteks Kumaş’ın ise 13 Mart tarihinde yapılacak.