Kayseri'de İş Vaadiyle Dolandırıcılık

Kayseri'de, kendisini devlet memuru olarak tanıtan ve vatandaşlardan para isteyerek iş bulma vaadinde bulunan dolandırıcılar tutuklandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kayseri'de İş Vaadiyle Dolandırıcılık

Tüm ülkede olduğu gibi Kayseri’de de artan işsizlik oranları, vatandaşların dolandırılmalarına sebep oldu. Umut taciri iki kişi, kendilerini devlet memuru olarak tanıtarak vatandaşlara iş vaadinde bulundu.  

Şöfor Oyunu

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde, Kaymakamlık binasında hizmetli olarak çalışan dolandırıcı M.E.K kendisini kaymakam şoförü gibi tanıtarak, Kayseri Şehir Hastanesinde çalışma hayali kuran vatandaşları çeşitli miktarlarda ücret alarak mağdur olmalarına sebebiyet verdi.

Kayseri'de İş Vaadiyle Dolandırıcılık

Kayserilileri Kandırdı

Dolandırıcı M.E.K, yol ve evrak ücreti adı altında 124 bin TL dolandırdığı mağdurun şikayeti üzerine yakalandı. İsmi açıklanmayan şahıs olayla ilgili, ‘ Süreç geçtikçe evrak ve yol masrafları adı altında toplamda 124 bin TL mi aldı. Daha sonra işe alındığıma dair evrak gönderdiler. Şehir Hastanesine işe başlamak için gittiğimde evrakın sahte olduğunu anladım.’ dedi. 

Kayseri’de ve Yozgat’ta bir çok kişiyi mağdur ettiği öğrenilen dolandırıcı M.E.K 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.