Kayseri'de indirim uygulaması başladı - Artık tık diye gideceksiniz!

Kayserili emekliler zamlardan yakınırken maaşlarının yükseltilmesi talebinde bulunuyor. Hükümet ise buna karşılık sosyal yaşamlarına katkı sağlayacak alanlarda emeklilere bir bir indirim uygulaması haberlerini bildiriyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de indirim uygulaması başladı - Artık tık diye gideceksiniz!

Son dönemde kanayan yara olan emekli kesimi Kayseri'de de zamlardan dolayı mağduriyet yaşadıklarını belirtiyor. Bu nedenle maaşlara zam talebinde bulunan emeklilere hükümet farklı yolla cevap veriyor. Buna göre emeklilerin mağduriyetini gidermek amacıyla çeşitli alanlarda indirim uygulaması hayata geçirildi. Bunlardan bir tanesi de ulaşım...

Bu yılı ''Emekliler Yılı'' olarak ilan eden hükümet geçtiğimiz gün kamuya ait misafirhane, öğretmenevi, sosyal tesis ve konukevlerinden emeklilerin yüzde 15 indirimle faydalanabileceğini duyurdu. Emeklilerin ekonomik anlamda daha rahat etmeleri ve sosyal yaşamı desteklemeleri amacıyla hayata geçirilen bu indirim uygulamasına ek şehirlerarası otobüs taşımacılığı kararı da resmiyet kazandı.

Kayseri'de indirim uygulaması başladı - Artık tık diye gideceksiniz!

Yüzde 20 indirim uygulanacak!

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre emekliler şehirlerarası otobüs taşımacılığı yapan gerçek ve tüzel kişilerce emekli olduğunu belgeleyenlere mevcut tarife üzerinden yüzde 20 indirim yapılacak.

Karar'da ''Bu fıkranın yürürlüğe girdiği tarih ile 31/12/2024 tarihleri arasında uygulanmak üzere; emekli olduğunu ilgili mevzuata göre hazırlanmış bilgi veya belgeyle beyan/ispat eden Türk vatandaşları için, B1 veya D1 yetki belgesi sahipleri tarafından düzenlenecek yolcu biletlerinde, 56 ncı maddenin ikinci fıkrasına göre Bakanlığa bildirilen/iletilen ücret tarifesi üzerinden yüzde 20 indirim uygulanır. Bu fıkraya uymayan yetki belgesi sahiplerine, her bir ihlal için 56 ncı maddenin on birinci fıkrasının son cümlesinde yer alan miktar kadar uyarma verilir.'' denildi.