Kayseri'de Herkes Evlenecek!

Kayseri'de herkes evlenecek! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın duyurduğu müjdeye göre genç çiftlere destek sağlanacak. Peki destek tutarı ne olacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri'de Herkes Evlenecek!

Evlilik hayalleri daha erişilebilir hale geliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın duyurduğu müjdeye göre genç çiftlere destek sağlanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete de yayımlanan Aile ve Gençlik Fonu'na ilişkin düzenlemeler, önemli bir ekonomik destek mekanizması olarak Türkiye'nin genç nüfusunu desteklemeyi hedefliyor. Bu düzenlemeye göre, başvurusu onaylanan gençlere 48 ay vadeli, geri ödemesiz ve faizsiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak.

Kayseri'de Herkes Evlenecek!

Başvuruların bugünden itibaren alınmaya başlanacak olması, özellikle deprem bölgesinden başlanacak olması, ihtiyaç sahibi gençlerin bu destekten daha hızlı bir şekilde faydalanabilmesine olanak sağlayacak. Başvuruların Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın internet sitesi veya e-Devlet üzerinden yapılabilmesi, başvurunun kolay ve erişilebilir olmasını sağlayacak bir adım olarak görülüyor. Bakan Göktaş, ilk etapta Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’daki gençlerimizin başvurularını alacağız dedi. İlerleyen süreçte programı tüm gençlerimizi kapsayacak şekilde bütün Türkiye’ye yaygınlaştıracağız açıklamalarında bulundu.

Başvurularda, gençlerin yaşları ve aile gelir düzeyleri gibi faktörlerin dikkate alınması, fonun ihtiyaç sahibi gençlere ulaşmasını ve onların daha etkin bir şekilde desteklenmesini sağlayacak. Bu sayede, gençlerin geleceklerini şekillendirmelerine olanak tanıyan bir destek mekanizması oluşturulmuş olacak.

Başvuru Şartları;

18-29 yaş aralığında olma (30 yaşından gün almamış olması gerekiyor)                       

Çiftlerin gelir toplamının brüt 2 asgari ücreti aşmaması

Resmi nikâh gününe en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olması gerekiyor.

Başvuru için TIKLAYINIZ…