Kayseri'de gurur tablosu!

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek öncülüğünde bu yıl ikincisi düzenlenen Kadın Kooperatifleri Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Burada pek çok girişimci kadın ürünlerini sergilerken aynı zamanda markalarını da tanıtma imkanı buldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de gurur tablosu!

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek öncülüğünde bu yıl ikincisi düzenlenen Kadın Kooperatifleri Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Burada pek çok girişimci kadın ürünlerini sergilerken aynı zamanda markalarını da tanıtma imkanı buldu.

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde açılan fuarda giyimden gıdaya, süs eşyasından, halı kilim modellerine el emeği göz nuru ürünler vatandaşlarla buluştu.

Açılışta konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, ‘’Bugün burada gerçekten büyük bir başarı hikayesine tanıklık ediyoruz. Bir buçuk yıl önce başlayan bir süreçte, Kadın Kooperatifleri tüzel kişilikleri kuruldu, mekanları oluşturuldu, atölyeleri oluşturuldu ve satış başladı.’’ dedi.

Kayseri'de gurur tablosu!

Kadın kooperatiflerinin dört aylık cirosunun 24 milyon lira olduğunu belirten Çiçek, Engelliler Kooperatifi’nin 100 bin lira vergi ödediğini söyledi.

Çiçek ayrıca Ağırnas Kadın Kooperatiflerinin zincir market Migros ile anlaşma imzalanacağını ve 10 bin adet aspir yağı satılacağını kaydetti.

Kayseri'de gurur tablosu!

Kadınların turizme de katkı sağladığını belirten Vali Çiçek, ‘’Sizler umut oldunuz, cesaret oldunuz. Siz her şeye rağmen Kayseri için seferber oldunuz sizlerle gurur duyuyoruz. Daha gidecek çok yolumuz var. Daha fabrika kuracağız. Vallahi başaracağız, billahi başaracağız. Beraber başaracağız. Bir buçuk yılda bunu beraber başardıysak, devamını da başaracağız. Kadın Kooperatiflerinin aynı zamanda turizme katkısı oluyor. Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimizle başardık. Onlar olmasa biz başaramazdık. Onlara ayrıca teşekkür ediyorum. Eğer kısa sürede buraya geldiysek, önümüzdeki dönemde çok başka yerlerde olacağız hep beraber.” diye konuştu.

Kayseri'de gurur tablosu!

Öte yandan Çiçek, emeği geçen kent protokolüne ve basın çalışanlarına teşekkür etti.

Konuşmaların ardından kent protokolü fuardaki stantları ziyaret ederek alışveriş yaptı.

Kayseri 2. Kadın Kooperatifleri Fuarı, 21-27 Mayıs tarihleri arasında Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde ziyarete açık olacak.