Kayseri'de Emekliler Bu Sırayı Kimseye Kaptırmıyor!

Kayserili vatandaşlar Ramazan Bayramı hazırlıklarına hız kesmeden devam ediyor. Bayramda misafirlerine tatlı ikram etmek isteyen Kayserili emekliler, ucuza satış yapan ünlü tatlıcının önünde uzun kuyruklar oluşturuyorlar. Bakın hangi tatlıcı ve fiyatlar ne kadar? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri'de Emekliler Bu Sırayı Kimseye Kaptırmıyor!

Kayserili vatandaşlar Ramazan Bayramı hazırlıklarına hız kesmeden devam ediyor. Bayramda misafirlerine tatlı ikram etmek isteyen Kayserili emekliler, tatlıcının önünde uzun kuyruklar oluşturuyorlar.

Ramazan Bayramı’nın geleneksel lezzetleri arasında yer alan baklava, bu yıl da en çok talep gören tatlılar arasında bulunuyor. Geçen yıla göre yüzde 30’a varan fiyat artışı yaşanan baklava kategorisinde en çok talep gören tatlıların başında ise cevizli baklava geliyor. Kimi vatandaşlar Ramazan Bayramı’nda misafirlerine ikram etmek için tatlılarını evde yapmayı tercih ederken kimisi de hazır alıyor. Bu sebeple Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala tatlıcılar da yoğun mesaiye başladı. 

Kayseri'de Emekliler Bu Sırayı Kimseye Kaptırmıyor!

Emeklilerin Sıra Kaptırmadığı Baklavacı Neresi?

Kayseri’de bayram için en çok tercih edilen tatlıların arasında baklava geliyor. Cevizli baklavanın ortalama fiyatı 290 TL ile 400 TL arasında değişiyor. Fıstıklı baklavanın fiyatı ise 400 TL ile 500 TL arasında değişiyor.

Kayseri’de emekli vatandaşların uzun kuyruklar oluşturduğu ‘Baklavacı Şemsettin’de’ fiyatlar görenleri hayrete düşürüyor. Öyle ki cevizli baklavanın kilosu 80 TL ve fıstıklı baklavanın kilosu ise 230 TL’den alıcısını buluyor. Kayserili vatandaşlar da uygun fiyatları görünce sabahın erken saatlerinden itibaren uzun kuyruk oluşturuyorlar.