Kayseri'de döviz kuru ne durumda (14 Nisan)

İran ve İsrail arasında yaşanan gerilimin döviz kurunu nasıl etkileyeceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, dolar ve Euro bugün ne kadar oldu? 14 Nisan güncel döviz kuru Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Kayseri'de döviz kuru ne durumda (14 Nisan)

Dünyanın gözü İran ile İsrail arasında yaşanan gerilim de. İsrail devlet televizyonu, İran'ın İsrail'e İHA saldırısı başlattığını duyurdu. İran operasyonun adını ‘Gerçek Vaat Operasyonu’ olarak ilan etti. İsrail Ordusu'ndan yapılan ilk açıklamada İsrail'in hava savunma sisteminin saldırıya karşı hazır durumda olduğu belirtildi. İran-İsrail gerilimi sonrası döviz fiyatları da merak konusu. Peki dolar bugün kaç TL?

Dolar 32,25 TL’den, Euro ise 34,29 TL’den güne başladı. Merkez Bankası’nın seçimlerden önce dolara müdahale etmek amaçlı yaptığı hamleler kısa süreli sonuç verdi. Seçimlerden sonra da Merkez Bankası’nın doları düşürmek için rezerv satması ve sıcak para girişinin olması sonucu dolar düştü.

Ekonomist İslam Memiş, doların bir yatırım aracı olmadığını ve Türkiye'de en düşük getiriye sahip olduğunu belirtti. Memiş'e göre doların temel özelliği maliyet hesaplaması yapmaktır çünkü birçok mal ve hizmet dolar üzerinden fiyatlandırılmaktadır. Ancak, doların Türkiye'de yüksek maliyetli olduğunu ve düşük getirisi olduğunu vurguladı.

14 Nisan Kayseri döviz alış – satış fiyatları

Dolar
Alış: 32,35
Satış: 32,36

Euro
Alış: 34,39
Satış: 34,46

Sterlin
Alış: 40,24
Satış: 40,33