Kayseri'de doğdu - Komşu ile vali oldu!

Kayseri'de doğup eğitim hayatına burada başlayan Kübra Karaalioğlu genç yaşta Nevşehir'e vali yardımcısı olmasıyla dikkat çekti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de doğdu - Komşu ile vali oldu!

Nevşehir'de vali yardımcılığı görevini yürüten Kübra Karaalioğlu, bu görevi Ağustos 2022'den bu yana sürdürüyor. Kayseri'de doğan Karaalioğlu eğitimi ve meslek hayatıyla dikkat çekiyor.

Nevşehir Valiliği internet adresinde yer alan özgeçmiş bilgilerine göre, İlk ve orta öğrenimini Kayseri'de tamamlayan genç vali, Pamukkale Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde okurken öğrenci değişim programıyla Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde eğitim aldı.

2014 yılında Onur Öğrencisi olarak mezun olan Karaalioğlu, yüksek lisansını Milli Savunma Üniversitesi Alparslan Savunma Bilimleri ve Milli Güvenlik Enstitüsü Uluslararası Güvenlik ve Terörizm programında tamamladı.

Kayseri'de doğdu - Komşu ile vali oldu!

Karaalioğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından açılan Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak, Mülki İdare Amirliği mesleğine 106. Dönem Kayseri Kaymakam Adayı olarak başladı. Kayseri Valiliği’nde il merkez stajını, İncesu ile Talas ilçelerinde Kaymakam Refikliği stajını tamamladı.

Sivas'ın Gemerek ve Aksaray'ın Eskil ilçelerinde kaymakam vekilliğinin ardından Kocaeli’nde Mülkiye Müfettişi refakatinde teftiş stajını yerine getiren Karaalioğlu, İngiltere Leicester Üniversitesinde dil eğitimi aldı.

2020-2022 yılları arasında Eskişehir- Alpu Kaymakamı olarak görev yapan Kübra Karaalioğlu 11 Ağustos 2022 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile Nevşehir Vali Yardımcılığı görevine atanarak 24 Ağustos 2022 tarihinde görevine başladı.