Kayseri'de büyük artış!

Kayseri tarım ve hayvancılıkta önemli merkezlerden biri olarak ön plana çıkıyor. Bu kapsamda kentteki büyükbaş hayvan sayısındaki artış da dikkat çekti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde… 

Kayseri'de büyük artış!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Kayseri’deki büyük baş hayvan sayısı son 3 yılda dikkat çeken bir artış gösterdi. 2021 yılında 369 bin 553 olan büyükbaş hayvan sayısı, 2022 yılında 406 bin 368’e yükseldi. Geçen yıl ise bu sayı daha da artarak 427 bin 283’e ulaştı.

Kayseri, tarım ve hayvancılığın önemli merkezlerinde biri olarak öne çıkıyor. Son yıllarda yapılan yatırımlar ve desteklerle birlikte hayvancılık sektöründe de önemli gelişmeler kaydediliyor.
Özellikle çiftçilerin modern teknikler kullanması, yetiştiricilik konusunda bilinçlerin artması büyükbaş hayvan sayısının da artmasına katkı sağlıyor.

Kayseri'de büyük artış!

Örneğin, Kayseri Ticaret Borsası tarafından hayata geçirilen İç Anadolu’nun en büyük ve en modern Canlı Hayvan Borsası ve Pazar Yeri de açıldı. Burada yine şehrin ekonomisine 20 milyar lira katkı sağlanacağı kaydedildi.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, kentte Jeotermal Kaynaklı Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) kurulacağını ve 2 bin kişiye istihdam sağlanacağını söyledi.

Kayseri'de büyük artış!

Bağlamış, tarıma dayalı OSB’de Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğünün 1 milyon 277 metrekare alanda etüt çalışmalarına başladığını belirtti.

Yetkililer bu artışın sadece hayvancılık sektörüne değil aynı zamanda bölgenin ekonomisine de katkı sağlayacağını belirtiyor. Kayseri’nin tarımsal potansiyelinin ve hayvancılık alanındaki gelişmelerin ilerleyen dönemlerde de devam etmesi bekleniyor.